Jan-ek Posted September 29, 2022 Report Share Posted September 29, 2022 Dzień dobry kupiłem wreszcie sobie wymarzonego surfa dużo czytałem i oglądałem na jego temat ale wole się zapytać specjalistów Czy jeżeli założę do plecionki 0.14 żyłkę 0.40 to wytrzyma jako przypon strzałowy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Popular Post mikolaj łódzki Posted September 29, 2022 Popular Post Report Share Posted September 29, 2022 Nie. Kup sobie przypony koniczne. Ważne żeby na końcu miały 0.50 lub więcej. Potem dowiadujesz agrafkę tylko dużą to takiej agrafki przypinasz zestaw końcowy. 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 A dlaczego tak? Miotałem róznistymi ciężarami na "pół Wisły" i nie wiem w czym rzecz. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj łódzki Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 W tym żecz że w klasycznym rzucie surfactingowym na ciężarek działają siły (przez króciutką chwilę) tak duże że wyrywają kretliki w ciężarkach dlatego używa sie ciezarków typu piramidka które tej wady sa pozbawione. Pamiętam opracowanie o łowieniu z plaży w ktorym polecane sa żyłki 1.0 0.8 na przypon strzałowy. Przy centerpinie faktycznje odpowiedź brzmi tak. A i żeby nie być hipokrytą tak używałem strzałowki 0.40 lub 0.45 ale do karpiowania z ciężarem ponizej 80 gram. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wartburg Posted September 30, 2022 Report Share Posted September 30, 2022 Rozumiem , nie zauważyłem problemu z żyłka 0.6 Delikatniejszymi zestawami obstrzału dalekiego zasięgu nie prowadziłem, pomijam rozlewiska Bugu blisko zalewu ale to nie były odjegłości "plażowe" 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts