MICHNIK Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Okoń jest łowiskiem które regularnie odwiedzam, jest to powyrobiskowy zbiornik po żwirowni o powierzchni około 6 ha ,czystej wodzie i zróżnicowanej głębokości. Znajdziemy tam górki i 1,5m wypłycenia jak i 15m doły, mamy tam do dyspozycji 53 stanowiska wędkarskie ,wiaty pod którymi można skryć się przed deszczem, gotowe miejsca na ogniska i grill, bar oraz sklepik wędkarski a także wypozyczalnie sprzętu wędkarskiego.Zbiornik zamieszkują liczne gatunki ryb tołpygi, karpie do 15kg, amury, jesiotry do 15kg, piękne jazie i karasie, wielkie sumy do 80kg, na spinningistów czeka wiele drapieżników a także waleczne pstrągi tęczowe z którymi zawsze jest fajna zabawa.Miejsce to jest ciche spokojne i malowniczo otoczone lasem, także przyjemnie się tam wypoczywa a do tego można fajnie połowić, ja tam byłem wiele razy i nigdy nie żałowałem, także polecam gorąco i jeśli ktoś ma możliwość powinien to łowisko odwiedzić, a znajduje się ono w Janówku Pierwszym około 30km od Warszawy i 10km od Nowego Dworu Mazowieckiego.Kontak, możliwość rezerwacji, cennik oraz wszelkie informacje i zdjęcia znajdziecie na stronie http://www.okon.com.pl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 witam, wiele dobrego słyszałem o tym łowisku, wędkuja tam czasem moi koledzy z SSG. Jak dla mnie ciut za daleko, ale może kiedyś ... kto wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted October 27, 2011 Author Report Share Posted October 27, 2011 Przyjemne miejsce naprawdę warto się wybrać choć na weekend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 A może by w takim miejscu kiedyś zorganizować spotkanie forumowe:)? łowisko wydaje się ciekawe i warte odwiedzenia, i choć tak jak Wind blisko nie mam, to kiedyś zapewne tam trafię... Dzięki za wstawienie i garść informacji/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Zauważyłem że, nie ma tam możliwości biwakowania, a przynajmniej nic nie wspomina o tym właściciel na stronce www. Co do spotkania optowałbym raczej za Mazurami, każdemu mniej więcej tak samo daleko, oprócz Nikosia . Za to dostanie przyjemność organizacji. Ale to daaaleka przyszłość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted November 9, 2011 Author Report Share Posted November 9, 2011 Biwakować można bez przeszkód sam tam nie raz spędzałem kilka dni pod namiotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertwwl34 Posted January 28, 2013 Report Share Posted January 28, 2013 Jasne czesto tam jeżdze bo mam blisko i lubie tam połowić A co najlepsze jest możliwośc zostania na noc:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts