Jump to content

Łowisko Specjalne OKOŃ

MICHNIK
 Share

Recommended Posts

Okoń jest łowiskiem które regularnie odwiedzam, jest to powyrobiskowy zbiornik po żwirowni o powierzchni około 6 ha ,czystej wodzie i zróżnicowanej głębokości. Znajdziemy tam górki i 1,5m wypłycenia jak i 15m doły, mamy tam do dyspozycji 53 stanowiska wędkarskie ,wiaty pod którymi można skryć się przed deszczem, gotowe miejsca na ogniska i grill, bar oraz sklepik wędkarski a także wypozyczalnie sprzętu wędkarskiego.Zbiornik zamieszkują liczne gatunki ryb tołpygi, karpie do 15kg, amury, jesiotry do 15kg, piękne jazie i karasie, wielkie sumy do 80kg, na spinningistów czeka wiele drapieżników a także waleczne pstrągi tęczowe z którymi zawsze jest fajna zabawa.Miejsce to jest ciche spokojne i malowniczo otoczone lasem, także przyjemnie się tam wypoczywa a do tego można fajnie połowić, ja tam byłem wiele razy i nigdy nie żałowałem, także polecam gorąco i jeśli ktoś ma możliwość powinien to łowisko odwiedzić, a znajduje się ono w Janówku Pierwszym około 30km od Warszawy i 10km od Nowego Dworu Mazowieckiego.Kontak, możliwość rezerwacji, cennik oraz wszelkie informacje i zdjęcia znajdziecie na stronie http://www.okon.com.pl/

• 2 weeks later...

Zauważyłem że, nie ma tam możliwości biwakowania, a przynajmniej nic nie wspomina o tym właściciel na stronce www. Co do spotkania optowałbym raczej za Mazurami, każdemu mniej więcej tak samo daleko, oprócz Nikosia :). Za to dostanie przyjemność organizacji. Ale to daaaleka przyszłość.

• 1 year later...