Tadzie Gady Posted February 8, 2023 Report Share Posted February 8, 2023 Siema, chciałem pójść na ryby na spinning nad jeziorko czerniakowskie w Warszawie, polecicie jakieś skuteczne przynęty i miejscówki nad tym jeziorkiem? Jakbyście mogli to możecie też dopisać skuteczne przynęty pod grunt i miejscówki pod grunt. Pozdrawiam:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted February 8, 2023 Report Share Posted February 8, 2023 A jesteś pewien, że Czerniakowskie podlega PZW? Tak na 100%? Jak nie to sprawdź licencję i napisz ponownie post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted April 29, 2023 Report Share Posted April 29, 2023 Trochę odkopię temat. W zeszłym roku miałem zezwolenie paro dniowe na mazowieckie i m.in. byłem właśnie na jeziorku Czerniakowskim na południe od mostu przy ulicy Gołkowskiej. Z tego co wiem można łowić tylko w tych rejonach. Ostatnio będąc w Wwa i spacerując nad jeziorkiem zauważyłem paru wędkarzy na północnej części od wskazanego mostu. Zaciekawiony czy coś się zmieniło chciałem sprawdzić jak to teraz jest i coś ciężko się doszukać informacji. Na wykazie wód PZW nie ma jeziorka. Z tego co rozumiem jeziorko Czerniakowskie nie podlega pod PZW? Jak możesz @Docio to potwierdź lub wyprowadź mnie z błędu. I przy okazji jak to jest z miejscówkami na północnej części jeziorka? Co kawałek pomosty aż kusi się zatrzymać, a pamiętam, że gdzieś kiedyś czytałem, że wolno łowić tylko na południe od mostu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 29, 2023 Report Share Posted April 29, 2023 Kusy. Nie mam pojęcia jak jest z jeziorkiem Czerniakowskim. Przestałem je odwiedzać pod koniec lat 90-tych bo to co się tam DZIAŁO całkowicie mi nie odpowiadało ani nie sprzyjało spokojnemu relaksowi. Przeniosłem się na port czerniakowski i to był dobry wybór do momentu aż wstawili przegrodę. Wieczna niżówka zmusiła mnie do powrotu do portu praskiego i na otwartą Wisłę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kusy Posted April 29, 2023 Report Share Posted April 29, 2023 To dla potomnych, na jeziorku Czerniakowskim wystarczy tylko karta wędkarska. Nie trzeba mieć opłaconych składek. Zakaz wędkowania jest na północ od mostu przy ulicy Gołkowskiej (rezerwat przyrody). Dzięki @Ubertroll za pełną i rzetelną informację Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts