Skocz do zawartości

Początek przygody ze spinningiem

pike717
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,  niedawno zacząłem swoją przygodę ze spinningiem, pierwszą wędkę którą kupiłem jest bixlite 5-25 i łowiłem na nią średniej wielkości szczupaki, planuje niedługo kupić wedke ultra light typowo pod okonie Ale póki co chciałbym pobawić się obecną wędką z okoniami, czy podpowie ktoś jakimi przynetami lowic okonie z cw wędki 5-25 żeby w miarę komfortowo czuć brania okonia i w jaki sposób nimi lowic ? Male twisterki odpadają a jestem świeży w tym temacie i zastanawiam się jakie przynety okoniowe kupic do tego Cw i jak nimi lowic ? Proszę o porady 

Dodam jeszcze że chciałbym lowic zarówno na malej wielkości rzece jak i stawie w którym maksymalna głębokość wynosi ok 2.5m

Obrotówki roz. 2,3. Wirujące ogonki. Woblerki. Tak naprawdę na wszystko, możesz spróbować czeburaszkę z obciążeniem 4g i jakieś tanty...  problem jest tylko taki że Twój kijek komfortowe łowienie zaczyna od 6-7g a to już jest ciut za ciężko. Jak chcesz łowić komfortowo okonie to czeka Cię zakup wędki z górnym CW do 6-9g. A do czasu zakupu zostałbym przy obrotówkach.