Zbyszek10 Napisano 29 Czerwca 2024 Zgłoszenie Napisano 29 Czerwca 2024 Witam mam 13 lat i uwielbiam wędkować,ale ze względu na mój wiek nie mogę sobie wyrobić karty a bardzo chciałbym SAMEMU łowić na pzw i czy jest JAKIKOLWIEK sposób abym tą kartę mógł zrobić?
Zbyszek10 Napisano 30 Czerwca 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2024 4 godziny temu, Docio napisał: Zdać egzamin. Ale karta wędkarska jest od 14 lat przynajmniej u mnie więc nie mam możliwość zrobienia egzaminu
wind Napisano 30 Czerwca 2024 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2024 Karta wędkarska obowiązuje od 14 roku życia, ale możesz posiąść ją wcześniej. 2
Wartburg Napisano 30 Czerwca 2024 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2024 przecztaj regulamin np na stronie okręgu PZW, tak jak piszą po 14 toku masz obowiązek a wcześniej nikt CI nie zabrania. idz do najbiższego koła dowiedz sie szczegółów i zreferuj rodzicom - to nie beda drastyczne opłąty. 3
Zbyszek10 Napisano 1 Lipca 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 1 Lipca 2024 22 godziny temu, wind napisał: Karta wędkarska obowiązuje od 14 roku życia, ale możesz posiąść ją wcześniej. W jaki sposób?
wind Napisano 1 Lipca 2024 Zgłoszenie Napisano 1 Lipca 2024 8 godzin temu, Zbyszek10 napisał: W jaki sposób? Zdać egzamin i złożyć wniosek do starosta, a następnie odebrać z urzędu. 3
Zbyszek10 Napisano 2 Lipca 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2024 18 godzin temu, wind napisał: Zdać egzamin i złożyć wniosek do starosta, a następnie odebrać z urzędu. Tak ale z tego co ja wiem to kartę wędkarską można zrobić od 14 lat
Docio Napisano 2 Lipca 2024 Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2024 3 godziny temu, Zbyszek10 napisał: Tak ale z tego co ja wiem to kartę wędkarską można zrobić od 14 lat Czyli nadal nic nie wiesz choć udajesz najmądrzejszego. Pytasz o radę, dostajesz odpowiedź, dwukrotnie, i nadal twierdzisz, że wiesz lepiej. Ustawa jest jasna, masz obowiązek posiadania Karty Wędkarskiej od 14-go roku życia. Nie ma jednak ani słowa, że nie możesz jej uzyskać w młodszym wieku. 2
Zbyszek10 Napisano 2 Lipca 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Lipca 2024 8 godzin temu, Docio napisał: Czyli nadal nic nie wiesz choć udajesz najmądrzejszego. Pytasz o radę, dostajesz odpowiedź, dwukrotnie, i nadal twierdzisz, że wiesz lepiej. Ustawa jest jasna, masz obowiązek posiadania Karty Wędkarskiej od 14-go roku życia. Nie ma jednak ani słowa, że nie możesz jej uzyskać w młodszym wieku. Aha dobra przepraszam nie zrozumiałem wcześniej
Rekomendowane odpowiedzi