_świeżak_ Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 13 Sierpnia 2024 Witam miałem akwarium no i zostało mi trochę takiej mrożonej karmy ProKarm Ochotka pokarm mrożony - blister 100g coś takiego możecie se wyszukać (nie umiem dac link ) czy mogę to dodawać do zanęty ? Pokarm tonie jeśli jest rozmrożony czy to bd dobry dodatek do zanęty
zwykły michał Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 13 Sierpnia 2024 47 minutes ago, _świeżak_ said: ProKarm Ochotka pokarm mrożony Zależy co chcesz osiągnąć. Jeżeli ta ochotka pływa po rozmrożeniu to ryby będą ją wyłapywać. Może mieć sens przy łowieniu z opadu ale nie musi. Jeżeli tonie to będą zerowany przy dnie i chyba oczywiste co dalej. Linki wstawia się dość łatwo. Jeżeli ja mogę dodać to Ty też dasz radę 1
_świeżak_ Napisano 13 Sierpnia 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 13 Sierpnia 2024 Dziękuję bardzo czyli jest sens nastawiając się na płoć ? Dno jest czyste więc w mule nie zniknie
zwykły michał Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 13 Sierpnia 2024 Dla ryb spróbowałbym wszystkiego bo szukanie nowych rozwiązań sprawia mi prawdziwą przyjemność Wątpię żeby zaszkodziło a czy pomoże tego nie wiemy. Spróbuj i sam oceń. 1
zwykły michał Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 13 Sierpnia 2024 Jeden wyjazd nie będzie miarodajny ale to moje zdanie. 1
niebel Napisano 19 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 Kiedyś też miałem akwarium z rybkami i także potem zostało mi kilka blistrów z mrożonkami (chyba ze 3 różne rodzaje: ochotka wodzień i dafnia) Rozmroziłem wszystko w wodzie, odcedziłem i dodałem do zanęty, jak pisał zwykły michał to był jeden raz i nie wiem czy dało to coś więcej. Towar się nie zmarnował, tak czy siak zjadły go ryby ;-) 1
_świeżak_ Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 Powiem tak byłem 2 razy jedna wędka na zwyklą zanętę a 2 z robakami efekty były mega dobre szczególnie płotki i okonie
zwykły michał Napisano 19 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 Może warto łowić tak częściej?
_świeżak_ Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 No moim zdaniem warto 3 wypad kolega bez brań a ja 10m dalej z mrożonymi wyciągam 20ryb w 1h 1
Docio Napisano 19 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 41 minut temu, _świeżak_ napisał: No moim zdaniem warto 3 wypad kolega bez brań a ja 10m dalej z mrożonymi wyciągam 20ryb w 1h Następnym razem zamień się z kumplem na miejsca. Wiele razy doświadczałem, że nawet 5 m może stanowić różnicę. Zanęta ta sama, przynęty te same a jednemu bierze gdy u drugiego studnia. Po wszystkim porozmawiaj o ustawieniu gruntu i w ogóle porównaj zestawy bo to też ma znaczenie. 2
_świeżak_ Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 Zestawy te same zanęta ta sama i oba na kuku i czerwonego tylko miejsce było inne ale dam znać jak zamienimy się miejscami 1
zwykły michał Napisano 19 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 Mam takie same obserwacje jak Docio. Zestawy zróbcie identyczne tzn haczyk, długość przyponu, rozkład obciążenia itp
_świeżak_ Napisano 19 Sierpnia 2024 Autor Zgłoszenie Napisano 19 Sierpnia 2024 Wszystko było tak samo identyczne jedyna różnica to były te robaczki oba mieliśmy koszyki 15g
Docio Napisano 20 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Napisano 20 Sierpnia 2024 Grunt jest nieweryfikowalny. W tym przypadku trzeba zawierzyć intuicji, bo choć może się wydawać, że rzuca się w to samo miejsce, to tak wcale być nie musi a wręcz jest to nierealne. Jedynym sposobem jako takiej weryfikacji jest zamiana miejsc podczas połowu i próby podawania zestawu w te same rojony wody. 1
Rekomendowane odpowiedzi