Jump to content

Mrożonka dla ryb

Recommended Posts

Witam miałem akwarium no i zostało mi trochę takiej mrożonej karmy ProKarm Ochotka pokarm mrożony - blister 100g coś takiego możecie se wyszukać (nie umiem dac link ) czy mogę to dodawać do zanęty ? Pokarm tonie jeśli jest rozmrożony czy to bd dobry dodatek do zanęty 

47 minutes ago, _świeżak_ said:

ProKarm Ochotka pokarm mrożony

Zależy co chcesz osiągnąć. Jeżeli ta ochotka pływa po rozmrożeniu to ryby będą ją wyłapywać. Może mieć sens przy łowieniu z opadu ale nie musi. Jeżeli tonie to będą zerowany przy dnie i chyba oczywiste co dalej. 

Linki wstawia się dość łatwo. Jeżeli ja mogę dodać to Ty też dasz radę ;)

Screenshot_20240813_175708_Chrome.jpg

Kiedyś też miałem akwarium z rybkami i także potem zostało mi kilka blistrów z mrożonkami (chyba ze 3 różne rodzaje: ochotka wodzień i dafnia)

Rozmroziłem wszystko w wodzie, odcedziłem i dodałem do zanęty, jak pisał  zwykły michał to był jeden raz i nie wiem czy dało to coś więcej. Towar się nie zmarnował, tak czy siak zjadły go ryby ;-)

41 minut temu, _świeżak_ napisał:

No moim zdaniem warto 3 wypad kolega bez brań a ja 10m dalej z mrożonymi wyciągam 20ryb w 1h

Następnym razem zamień się z kumplem na miejsca. Wiele razy doświadczałem, że nawet 5 m może stanowić różnicę. Zanęta ta sama, przynęty te same a jednemu bierze gdy u drugiego studnia. Po wszystkim porozmawiaj o ustawieniu gruntu i w ogóle porównaj zestawy bo to też ma znaczenie.

Grunt jest nieweryfikowalny. W tym przypadku trzeba zawierzyć intuicji, bo choć może się wydawać, że rzuca się w to samo miejsce, to tak wcale być nie musi a wręcz jest to nierealne.

Jedynym sposobem jako takiej weryfikacji jest zamiana miejsc podczas połowu i próby podawania zestawu w te same rojony wody.