genetix Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2024 Mam pytanie jeżeli chciałbym połowić sobie np pstrągi w jakiś rzeczkach to potrzebuje dodatkowego pozwolenie na wody nizine?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2024 Karty nie opłacam od 2005 roku ale z tego co wiem jest DOPŁATA na wody górskie. Podstawowa jest tylko na wody nizinne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartburg Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2024 (edytowane) Masz w pozwoleniu wykaz wód z podziałęm na nizinne i górskie-na górskie jest dopłata, Jak nie masz pozwolenia PZW tylko "białą" karte i np pozwolnie wód polskich na wody w Twojej okolicy obadaj na stronie miejscowo właściwego okręgu czy ta woda co Cie interesuje jest "nizina" czy "górska" Inaczej nie da się tego opisać ale tez można znależć wodę gdzie pstrągi występują a jest sklasyfikowana jako nizinna..... Edytowane 13 Sierpnia 2024 przez Wartburg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwykły michał Napisano 13 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2024 40 minutes ago, Wartburg said: można znależć wodę gdzie pstrągi występują a jest sklasyfikowana jako nizinna..... Ryby mają nasze klasyfikacje w poważaniu i pływają gdzie im się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 14 Sierpnia 2024 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2024 U mnie nie ma dopłat, jest jedna stawka na wszystko. Zapoznaj się z przepisami obowiązującymi w danym okręgu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi