Nicco Puccini Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Niby nic ciekawego, mało istotna sprawa. Jednak ma spore znaczenie. Stosujecie podpórki kupowane w sklepach lub wykonane samemu, czy też za każdym razem nad wodą wycinacie kij z pobliskiego drzewa? Wydawać by się mogło, że wycięcie kawałka gałęzi z drzewa nie szkodzi nikomu, jednak wcale tak nie jest. Wystarczy pomyśleć, że każdy z nas zacznie wycinać podpórki z drzew nad wodą by zobaczyć, że szybko może zabraknąć drzew. Druga sprawa to wygoda, jaką dają nam podpórki ze sklepu czy z domowego warsztatu- ich koszt jest niski a są one zazwyczaj regulowane, proste i mocne, dzięki czemu nie obawiamy się odkładać na nie wędzisk... Polecam i zachęcam do stosowania podpórek ze sklepów, ich wykonywanie samodzielne i tak dalej zamiast wycinać gałęzie z drzew. Dbajmy o środowisko, bo przecież jeśli my nie będziemy dbać o nasze łowiska, to któż inny to zrobi??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted November 5, 2011 Report Share Posted November 5, 2011 Podpórki "sklepowe" mam 4 czy nawet 5. siedzą sobie spokojnie w pokrowcu razem z parasolem i sztycą do podbieraka. Są o tyle praktyczne, że umyte mam je zawsze ze sobą i nie muszę szukać odpowiednich gałęzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHNIK Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Ja tam też wole zabrać ze sobą sklepową ,dla wygody oczywiście przychodze na łowisko szybciutko wszystko sobie rozstawiam a nie kręce sie po krzakach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Karpiu/wedkarz18 Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 Tak tak nie szukasz kijków tylko rozstawiasz się szybko i po sprawie można wędkować. ZA!! Jestem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 No i za robienie podpórki z gałązi grozi grzywna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Spokojnie... To przecież niewiele kosztuje... A kasę zamiast namandat można przeznaczyć na sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 No i właśnie o to chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Areh Posted June 5, 2012 Report Share Posted June 5, 2012 Ja większość podpórek mam... zdobycznych. Takie mam szczęście że jak jadę nad wodę, to albo podpóreczkę, albo jakiś spławiczek znajdę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts