okno Posted February 2, 2013 Report Share Posted February 2, 2013 Witam Od kupna łodzi trochę się zmieniło. Na początku trzeba było wykanać nową deskę rozdzielczą, aby było można podłączyć całe sterowanie instalacją elektryczną na którą zostało zużyte 120 m przewodu. zamocowaliśmy kosz dziobowy aby ktoś przez pomyłkę nam nie wypadł do wody, a teraz zabraliśmy się za wykonanie sztywnego dachu. Na początku powstał aluminiowy stelaż, na który to umocujemy laminat, po czym całość zalaminujemy aby połączyć się z istniejącą kabiną. Na razie to tyle, powoli ale do przodu. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Hej! Super sprzęt... Chyba Ci troszeczkę zazdroszczę Owocnych połowów! Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Widzę, że kawał roboty odwaliliście i jeszcze sporo przed Wami. Brawo . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 piękna krypa !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 3, 2013 Author Report Share Posted February 3, 2013 Witam 6 X 2 metry z silnikiem stacjonarnym diesla Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Super sprawa taka łódka. Lista chętnych na dorszowanie pewnie już jest pełna, ale jak coś to nie zapominaj o mnie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
calvuss Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Okno zapuścisz się nią na NOGAT? Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Witam Dach zakryty a prezentuje się tak. Teraz podsufitka, chyba ze sztucznej skóry była by odpowiednia, z przodu poliwęglan, całość zalaminowana i będzie git. Pozdrawiam Jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Jak mówią - najgorzej zacząć, później jakoś idzie. Okno podglądałem temat po cichu i Twoje samozaparcie ma już widoczne efekty. Nie pozostaje nic innego jak pogratulować i zaślinić się z zazdrości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calvuss Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Też bym przy swojej pogrzebal ale niestety stoi pod chmurką,czekamy na wiosenke i ciepełko Link to comment Share on other sites More sharing options...
calvuss Posted March 3, 2013 Report Share Posted March 3, 2013 czeka ,czeka i woła rób coś ...a ja czasu nie mam,oświetlonko chociaz zrobiłem popływałby już człowiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 (edited) No i nastąpiły dalsze zmiany. Prace poszły naprzód, szyby wklejone, sufit zaolejowany i kabina raz polakierowana Teraz zostało już wykończenie bo śledzik tuż tuż Edited April 10, 2013 by okno Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted April 20, 2013 Author Report Share Posted April 20, 2013 (edited) Witam I wreście nadszedł dzień wodowania, Oczywiście trzeba było ją ochrzcić Przepłynięcie na stanowisko i dalej na zatokę na łowy śledzika. Z wody spłyneliśmy dopiero o 21. Edited April 20, 2013 by okno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Piękna chrzestna. No i łódka tyż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Żałuję, że nie mogłem dotrzeć na chrzest/wodowanie ale spotkaliśmy się już na wodzie Szkoda, że furmana nie podszkoliłeś Jasiu bo mogliśmy przycumować i pogadać, powędkować razem. Moja też już pływa po zimowej przerwie. Po kilku latach burty zarosły seafoodem, trzeba to było zgarnąć i pomalować. Wymieniłem też sklejki na ławkach zewnętrznych, w podłodze, zrobiłem nową konsolę kierownicy, pomalowałem też burty od wewnątrz oraz drzwi do kabiny Na półce na rufie udało się zainstalować specyficzną miarę wędkarską wykonaną przez jednego z kolegów z miasta. Pierwsze rybki już zameldowały się na niej do kontroli Teraz trzeba pływać i łowić, łódka gotowa. Zainstalowałem dodatkowe oświetlenie LEDowe na zewnętrzne ławki. Na dziobie nowy kosz z nierdzewki, na rufie kolejne dwa uchwyty na wędki. Na burtach pionowe uchwyty do trolingu. Silnik też już po konserwacji, wymianie płynów ustrojowych Czas na ryby na dorsze, flądry, sandacze, belony, okonie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
calvuss Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 no tak boroviczku to lubie .... pawel mi tez miarke szykuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Czyżbyś wymienił listwę odbojową? Wygląda inaczej, powiem DOBRZE Pawełek zasłużył na pochwałę, dobry kolega i fachura. Przekaż mu linka z pozdrowieniami. Każdy pomysł dobry, jesteś już trzeci w kolejce do podobnej miarki - stopy wody pod kilem Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted November 13, 2014 Author Report Share Posted November 13, 2014 Powiem wam numer.Silnik na łodzi zaczął kopcić więc dupa z pływania.Zaprosiliśmy serwis Yanmara, dwóch palantów przyjechało i orzekło - ciśnienie w garze super (nawet wtrysku nie wyciągnęli) więc przyczyną jest wtryskiwacz i pompa wtryskowa naprawa 1000, i skasowali 200 za ekspertyzę. Z ciągnołęm głowicę i okazało się że uszczelka jest do wymiany.Wtryskiwacz po sprawdzeniu jest super a chcieli za końcówkę 250. Jarek pojechał do szefa ekspertów po to aby go zjebać i go zjebał i zabrał 100 zł.Ale najlepszy numer jest jeszcze, że uszczelka w serwisie kosztuje 250 i trzeba czekać miesiąc.Rano o 9 dałem na wzór i zrobili za 36 zł i odebrałem o 11.Piardła uszczelka a chcieli najlepiej kapitalny zrobić.Zresztą mogłem iść na taki numer bym miał za darmo nowy wtrysk i pompę, nie zapłacił bym im bo było by to samo co przed naprawą.Jak można sprawdzić ciśnienie w garze nie wyciągając wtrysku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 nic dodać nic ująć - taki mamy klimat w naszym kraju Janek. Sam widzisz jakich mamy p-o-słów Czyli na trocie zdążycie, bravissimo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted November 14, 2014 Author Report Share Posted November 14, 2014 Uszczelka wymieniona, silnik odpalony, próba zrobiona teraz czas na trocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted May 5, 2015 Author Report Share Posted May 5, 2015 No i wreście na wodzie. Teraz czas na penetrowanie zatoki. Pozdrawiam Jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted May 6, 2015 Report Share Posted May 6, 2015 To się doczekałeś Janku. Robota sama się nie zrobi. Wygląda "przejrzyściej" - stopy wody pod kilem i udanych łowów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts