Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mikolaj łódzki Napisano 12 Lutego Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego W tym roku tj 2026. Obwód rybacki rzeki ner nr1. został wydzierżawiony przez okreg Mazowiecki. Do tego staw Stefańskiego, Przedzalniana, Jana ,Młynek są no-killami. Naprawdę jestem pod wrażeniem. A teraz parę zdjęć znad Neru. Niby cieczek ale taki powazny sie wydaje. Bobry są ale pytanie czy ryby też ? Zdjęcia z okolic mostu lutomiersk. Z obserwacji to dużo ptactwa ale i śmieci nie koniecznie wędkarskich. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 12 Lutego Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego Jestem prawie pewny, że są ryby. Nikt nie przygotowuje stanowisk pod przystawkę w prądzie wstecznym jeśli ich nie miałoby być. Wiosną, jak wszystko się zazieleni, to będzie niesamowicie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 12 Lutego Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego (edytowane) Właśnie widziałem ciekawe miejsca ale mało śmieci stricte wędkarskich. Jedna butla po dosmaczaczu ale brak pudełek po np robalach. Mam dziwne wrażenie że jak się zazieleni to część wody zniknie w dużej mierze ale może się zdziwię. Zobaczymy jutro biorę bolonkę i pinke może coś będzie. Pierwsze szlify z spławikowania rzeczego. Edytowane 12 Lutego przez mikolaj łódzki 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 13 Lutego Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 7 godzin temu, mikolaj łódzki napisał: Właśnie widziałem ciekawe miejsca ale mało śmieci stricte wędkarskich. Śmieci jak widzę standard czyli cegła i gruz z rozbiórki na jednym ze zdjęć. Tego nikt nie pokona. U mnie jak wszędzie płaci się za oddawanie śmieci i można wszystko wystawić na drogę. Jednak część ludzi i tak woli zapakować je na przyczepę i jechać kilometrami nad rzekę żeby je tam wysypać. Co do bolonki to jak temperatura się utrzyma to za kilka dni i ja pomyślę o pierwszym wyjściu w tym roku nad rzekę, właśnie z bolonką tak dla spaceru. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inshore Napisano 13 Lutego Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego Rzeczka bardzo urokliwa. Aż się prosi, żeby podreptać nad jej brzegami ze spinningiem uzbrojonym w małe woblerki, gumowe robactwo, czy obrotówki w najmniejszym rozmiarze. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 13 Lutego Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 8 godzin temu, ryukon1975 napisał: Jednak część ludzi i tak woli zapakować je na przyczepę i jechać kilometrami nad rzekę żeby je tam wysypać. Jakieś 15 -20 km od tego miejsca jest pszok. Naprawdę nie wiem ile kosztuje o ile coś zrzut gruzu. Tamtą kupka bardziej mi wygląda jakby rolnik chciał brzeg umocnić. Bobry ryją znalazłem tam norę i 2 pozostałości nor. Dużo hm zejść bobrowych. Starałem się robić zdjęcia tak żeby nie było syfu. Dużo plastiku. Parę zderzaków chyba jakiś fan ludowych samochodów tam mieszka. Do tego ślady po myśliwych ale na ptactwo polowali albo małego zwierza. Ambona też była ale na drugim brzegu. A propos ptactwa to brak kormoranów. Za to bażant się napatoczyl dużo kaczek różnych gatunków. Mało przeszedłem może półtorej kilometra. Raczej oglądałem jak woda się układa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 13 Lutego Zgłoszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 13 minut temu, mikolaj łódzki napisał: Tamtą kupka bardziej mi wygląda jakby rolnik chciał brzeg umocnić. Bobry ryją znalazłem tam norę i 2 pozostałości nor. W ten sposób raczej brzegu nie umocni i z bobrami nie wygra. To ich dom nie ludzi ale oczywiście jego wola jak ma czas na takie rzeczy niech buduje. Wczoraj byłem w lesie moje styczniowe miejsce już mi bokami wychodzi i tylko psu się podoba odpoczywać w cieple. Tam też zwierząt nie brakuje. Dziki zaorały hektary ale to przecież żadna szkoda dla lasu. Niestety przy tym metrowym śniegu i temperaturze minus 20 stopni nie było warunków do czegokolwiek ani ochoty żeby coś robić na zewnątrz. Jednak od kilku dni jest znacznie lepiej i wróciła nadzieja. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryukon1975 Napisano 15 Lutego Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) 15.02.2026 Rozpoczęcie sezonu nr 1. W stu procentach nieudane. Edytowane 15 Lutego przez ryukon1975 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj łódzki Napisano 27 Marca Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Marca Zdjęcie z facebooka. Rzeka olechówka jeden z dopływów neru...... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi