Jump to content

Nawiązanie kontaktu oraz współpracy z redaktorami prasy wędkarskiej

~Piotr~
 Share

Recommended Posts

Witam.

Ostatnio naszło mi na myśl, żeby zaprosić na nasze forum wędkarskie redaktorów poszczególnych pras wędkarskich, np. WW, WŚ, WP i nawiązać współprace oraz podzielić się materiałem naszego forum - fotki, relacje z wypraw i jakieś nowinki.

Co o tym myślicie?

Interesujące by też było założenie na naszym forum zakładki z normami medalowymi oraz oficjalnymi rekordami krajowymi według WW.

Miło by też było na zakończenie roku 2013 wyłonić osoby z naszego forum którym udało sie zdobyć jakieś medale (oczywiście jeśli jakiemuś szczęściażowi się uda złowić medalową rybe)

Ostatnio naszło mi na myśl, żeby zaprosić na nasze forum wędkarskie redaktorów poszczególnych pras wędkarskich, np. WW, WŚ, WP

Pomysł ciekawy, jednak obawiam się, że nierealny w wykonaniu. Niestety, redakcje wymienionych czasopism są dla siebie nawzajem konkurencją a pogodzenie "wody z ogniem" jest niemożliwe. Ponadto w zasadniczych kwestiach prezentują różne, przeciwstawne stanowiskach. Obawiam się też, że powstały by podziały wśród użytkowników w/g czytanych i mniej lub bardziej lubianych wydawnictw. A wtedy zrobiłaby się jatka, na co nigdy nie pozwolę.

nteresujące by też było założenie na naszym forum zakładki z normami medalowymi oraz oficjalnymi rekordami krajowymi według WW.Miło by też było na zakończenie roku 2013 wyłonić osoby z naszego forum którym udało sie zdobyć jakieś medale (oczywiście jeśli jakiemuś szczęściażowi się uda złowić medalową rybe)

A to jest jak najbardziej do zrobienia. Musimy się tylko zastanowić jak to powinno wyglądać. A pewnie dla łowców największych ryb znalazłyby się jakieś nagrody. Pomysł mi się podoba.

Moim zdaniem, nie chodzi nawet o różnice ideologiczne między poszczególnymi redakcjami. Istotniejszy jest fakt,że owe redakcje żyją ze słowa drukowanego. Wędkarskie fora, jakby na to nie patrzeć są dla nich konkurencją. Wielu

wędkarzy rezygnuje z zakupu czasopism, a wiedzę czerpie z licznych portali wędkarskich.

Niestety, redakcje wymienionych czasopism są dla siebie nawzajem konkurencją a pogodzenie "wody z ogniem" jest niemożliwe. Ponadto w zasadniczych kwestiach prezentują różne, przeciwstawne stanowiskach.

To prawda ale różnorodność poglądów w jednej i tej sprawie nie musi być zła. Doświadczeni wędkarze potrafią wyłuskać potrzebne dla siebie informacje, gorzej z początkującymi, którzy mieliby mętlik w głowie.

Według mnie podstawową przeszkodą jest to, iż wiekszość wydawnictw posiada już fora, na których udzielają się Redakcje. Rozdrobnienie na inne fora nie służy żadnemu wydawnictwu w realizacji jego celow i kwestia finansowa nie jest tu brana pod uwagę.

A ja, ja jestem tu jak najbardziej prywatnie. :) 

To prawda ale różnorodność poglądów w jednej i tej sprawie nie musi być zła. Doświadczeni wędkarze potrafią wyłuskać potrzebne dla siebie informacje, gorzej z początkującymi, którzy mieliby mętlik w głowie.

Racja, dyskusja ma sens jeżeli "adwersarze" mają różne poglądy. Ale bardziej obawiam się "pieniaczy", którzy potrafią skutecznie zepsuć nawet najlepszą atmosferę na forum. Przykłady można by mnożyć w nieskończoność.