grzybek Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 W tym wątku proponuję film na temat budowy wędki. Dla samodzielnego wykonania raczej trudno osiągalny wynik ale wstępnie można założyć jak to się robi. Wykluczając samą produkcję blanku wydaje się to do zrobienia Kilka dni temu samodzielnie zrobiłem suszarkę do nawijania i klejenia omotek przelotki. Spisuje się całkiem przyzwoicie. Teraz chcę zrobić większą, mocniejszą maszynkę z regulacją obrotów. Będzie przydatna do formowania rękojeści z korka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 2, 2015 Report Share Posted January 2, 2015 WitamNowy rok więc nowy kij na ten sezon. Prawdziwy mocarz.ATC Shikari HSW 706 15 - 30 lb. 213 cm w jednym kawałku. Z opisu nie do szacowany, myślę że dźwignie bez problemu 250 gr. To taki na Władysławowo, na głębokości 80 - 90 m. Jak będzie gotowy to się pochwalę.PozdrawiamJan Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 13, 2015 Report Share Posted January 13, 2015 Jest wreście ukończony i nawet wypróbowany. Wyszedł prawdziwy mocarz aż za mocny, podniesie wiaderko z wodą. Blank nie do szacowany. Najpierw trzeba było nawinąć podkład aby przelotki nie niszczyły blanku, No i efekt końcowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DawidGorzow Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 (edited) Sam sklejałeś plastry korka? Czy użyłeś gotowych elementów. Edited January 14, 2015 by DawidGorzow Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 14, 2015 Report Share Posted January 14, 2015 Sam sklejałeś plastry korka? Czy użyłeś gotowych elementów. W tym przypadku kupiłem gotową rekojeść Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 18, 2015 Report Share Posted January 18, 2015 (edited) Witam I jeszcze jeden, do łowienia na gumy, daje radę miotać gumami do 150 gr Pozdrawiam Jan Edited January 18, 2015 by okno Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanuszkiewicZ Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 W tym przypadku kupiłem gotową rekojeść Witaj.. -może zdadził byś gdzie takową rękojeść (dolniaka) kupiłeś ? Przyznam, że ta wędka fajnie wygląda... - mam stare, jeszcze z dawniejszych czasów kije, takie które szkoda trzymać i szkoda wyrzucić.. Myślałem wielokrotnie o ich rekonstrukcji - problem w tych dolniach.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted February 13, 2015 Report Share Posted February 13, 2015 Witaj.. -może zdadził byś gdzie takową rękojeść (dolniaka) kupiłeś ? Przyznam, że ta wędka fajnie wygląda... - mam stare, jeszcze z dawniejszych czasów kije, takie które szkoda trzymać i szkoda wyrzucić.. Myślałem wielokrotnie o ich rekonstrukcji - problem w tych dolniach.. Ja kupuje w pracowni wędkarskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 (edited) Witam Na ten rok do połowów sandaczy Pozdrawiam Jan Edited January 13, 2016 by okno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted January 13, 2016 Report Share Posted January 13, 2016 Zgrabne kijki Janek i lekuchne. Pozazdrościć! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 14, 2016 Report Share Posted January 14, 2016 Janie, artystyczne dziełka. Jakie parametry mają te sandaczówki, bo na fotkach nie najlepiej widać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marckus Posted January 14, 2016 Report Share Posted January 14, 2016 (edited) Jakie parametry mają te sandaczówki, bo na fotkach nie najlepiej widać? Pierwsza ma chyba 8 - 21 g a druga 4 -15 g z tego co u mnie widać. Trzeba przyznać, że wędki zacne Edited January 14, 2016 by marckus Link to comment Share on other sites More sharing options...
okno Posted January 14, 2016 Report Share Posted January 14, 2016 Witam Blanki zbrojone w przelotki tytanowe aby nie obciążały blanku. Z pełną rękojeścią lekka sandaczówka 4 - 15 gr a dzieloną do cięższego łowienia 8 - 21 gr Pozdrawiam Jan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts