Nicco Puccini Posted September 2, 2011 Report Share Posted September 2, 2011 Odnosicie sukcesy? Macie się czym pochwalić, ale nie macie gdzie? To właśnie po to jest ten temat- aby chwalić się swoimi sukcesami w metodach spławikowych. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted September 3, 2011 Author Report Share Posted September 3, 2011 Dzisiaj po południu zacząłem się nudzić. I wpadłem na pomysł, żeby pobawić się w batmana. Wybrałem więc bata 5m, spakowałem wszystkie potrzebne gadżety i nad wodę. Jako miejsce wybrałem mały leśny stawek z dużą populacją małych karasi. Bata uzbroiłem w żyłkę 0.14mm, spławik uklejowy o.5g, do tego haczyk 18, na którego zakładałem kawałki gnojaczka. Nęciłem zanętą trapera lin-karaś, lekko przemoczoną żeby ładna chmura była w wodzie. Pojechałem z nastawieniem na świetną zabawę i dużą ilość małych karasek. No i mi się powiodło, po doliczeniu do stu dałem sobie spokój z dalszym liczeniem... Mimo, że rybki były małe to i tak świetnie się bawiłem. W załącznikach widok wody i jedna z wielu małych karasek. Pozdrawiam, Nikoś. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apricot Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Taka zabawa z drobnicą daje niezłą frajdę i świetnie wpływa na poprawę siły w łapkach, szczególnie jak łowi się tyczką. Łowisz też Nikoś tyczką, albo bolonką? Bo widzę że fanem łowienia wyczynowego. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted September 6, 2011 Author Report Share Posted September 6, 2011 Zabawa jest świetna, mi się to zawsze podoba. Tyczką łowię, ale poluje jedynie na większe ryby, mam mocny amortyzator i mocną tykę, jest to sprzęt przeznaczony na karpie, nie wielki amury, spore karasie i liny. i to Tym łowię A bolonki nigdy w życiu w rękach jeszcze nie miałem, po prostu nie mam gdzie na nią łowić. Ale nie róbmy tu off topa- to dział do naszych wyników;) W ogólnych rozmowach albo hp porozmawiamy o metodach. Pozdrawiam, Nikoś. P.S NA moim blogu relacja z dzisiejszej wycieczki będzie wieczorem. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted September 13, 2011 Author Report Share Posted September 13, 2011 Dzisiaj znowu zabawa z bacikiem, świetnie było. Kilkadziesiąt karasi pokazanych na zdjęciach w załącznikach. Brały rewelacyjnie na kukurydzę na lekkim zestawie( żyłka 0.16, haczyk 16, spławik uklejowy 1g). Nęcenie było raczej zbędne, wystarczyło rzucić kawałek chleba. Ale w sumie wystarczył by spławik wpadający do wody by zwabić całą ławicę tych wiecznie głodnych i wszystko żernych rybek.... A wy coś łowicie? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 13, 2011 Report Share Posted September 13, 2011 Łowimy, łowimy ... co tydzień zapuszczam spławiczek, to w kanale, to w jeziorze, ale jakoś brak czasu, żeby to opisywać. Za to obiecuję relację z trzydniówki, którą zaczynam już w piątek. O ile będzie o czym pisać . 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozonko14 Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Witam jestem tutaj nowy Już mi sie podoba ten portal jestem z Kujawsko-Pomorskiego w okolicy Bydgoszczy Bardzo fajna jest zabawa z takimi karaśiami tez uczęszczam na mały stawik w ciepłych okresach i znajduja się tam takie same karaski można ich nałapac do oporu na bata i kukuryde,przenice,cisto zapachowe 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wozonko14 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Witam byłem wczoraj u mnie na łowisku na spławik na takim fajnym kanale pomiedzy dwoma jęziorami. I zpoczątku łowiłem na kukurydze i czerwone robaki przy gruncie spławikiem 5 g . Po 2 h zmienilem zestaw i zyłke i próbowalem na płytszej głębokosci i odziwo czerwony robak i 20 cm grunt... Ponad 60 wymierowcyh wzdręg bardzo przyjemny połów A u was jak ? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 A oto moje rybki na odległościówkę rok 2011 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 oto moje rybki z 2011r 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaco9204 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 ostatni bardzo się zdziwiłem, ponieważ złowiłem szczupaka (35cm) na spławik z kukurydzą na haczyku :-) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Młody Napaleniec Posted May 29, 2012 Report Share Posted May 29, 2012 sensas bardzo ładny połów 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted May 30, 2012 Report Share Posted May 30, 2012 Siemka wiara, ja się pochwalę w niedzielę fotkami, bo robię wypad na leszcza, i karasia z batem ;D i użyje zanęty stawnego hihih 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 a oto dzisiejszy 40 cm linek na kukurydze:) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted June 4, 2012 Author Report Share Posted June 4, 2012 ja się pochwalę w niedzielę fotkami, bo robię wypad na leszcza, i karasia z batem ;DPolecam chwalić się po łowieniu, a nie przed. Nie zawsze się nam przecież udaje... a oto dzisiejszy 40 cm linek na kukurydze:)Istotnie, ładny linek Na matcha czy bata? I co te drzewa takie łyse u ciebie ? 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest woldi Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 co te drzewa takie łyse u ciebie ?Bieda w kraju, a trza coś jeść 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted June 4, 2012 Report Share Posted June 4, 2012 na matcha tego linka a te drzewo to umarle drewo rosnie sobie ale zadko zakwita w lisktki niewiem czemu ale lata juz te drzewo lisci niemialo:( 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 Hej, a ja dziś z rana byłem nad wodą, i złowiłem na bata parę ładnych okoni, pierwszy raz wypróbowałem na haczyku sztucznego gumowego raczka, i powiem wam, że efekty brań są zaskakujące, jak na wędkowanie spławikowe na sztuczną przynętę! Raczki kupiłem za grosze, w sklepiku wędkarskim! 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 wędkowanie spławikowe na sztuczną przynętęBrawo, ale nie próbuj tego na wodach PZW, bo możesz złowić .... mandat . 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 A co PZW ogranicza się do żywych przynęt? Przecież, sztuczne są bardziej humanitarne 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stawny Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Hej, dzisiejsza moja zasiadka, wędzisko match 330 cm, kołowrotek ruchoma szpula, spławik waggler 2 g. Połów karaise złociste Zdjęcia rybek na suchym podłożu usunięte. Albo żywe, albo na macie/siatce czy mokrej trawie. Nikoś. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SklepShark Posted August 22, 2012 Report Share Posted August 22, 2012 No panowie widzę, że lubicie fotografować soją zdobycz. Bardzo ładne efekty połowu widzę. Życzę dalszego dużego połowu. Sam może w niedalekiej przyszłości sfotografuję swoje zdobycze. Pozdrawiam i życzę jeszcze raz powodzenia. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts