Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj po południu zacząłem się nudzić. I wpadłem na pomysł, żeby pobawić się w batmana. Wybrałem więc bata 5m, spakowałem wszystkie potrzebne gadżety i nad wodę. Jako miejsce wybrałem mały leśny stawek z dużą populacją małych karasi. Bata uzbroiłem w żyłkę 0.14mm, spławik uklejowy o.5g, do tego haczyk 18, na którego zakładałem kawałki gnojaczka.

Nęciłem zanętą trapera lin-karaś, lekko przemoczoną żeby ładna chmura była w wodzie.

Pojechałem z nastawieniem na świetną zabawę i dużą ilość małych karasek. No i mi się powiodło, po doliczeniu do stu dałem sobie spokój z dalszym liczeniem...

Mimo, że rybki były małe to i tak świetnie się bawiłem. W załącznikach widok wody i jedna z wielu małych karasek.

Pozdrawiam, Nikoś.

post-3-0-90697000-1315075077_thumb.jpg

post-3-0-68188400-1315075290_thumb.jpg

Napisano

Taka zabawa z drobnicą daje niezłą frajdę i świetnie wpływa na poprawę siły w łapkach, szczególnie jak łowi się tyczką. :P

Łowisz też Nikoś tyczką, albo bolonką? Bo widzę że fanem łowienia wyczynowego.

Napisano

Zabawa jest świetna, mi się to zawsze podoba. Tyczką łowię, ale poluje jedynie na większe ryby, mam mocny amortyzator i mocną tykę, jest to sprzęt przeznaczony na karpie, nie wielki amury, spore karasie i liny. i to Tym łowię:P A bolonki nigdy w życiu w rękach jeszcze nie miałem, po prostu nie mam gdzie na nią łowić. Ale nie róbmy tu off topa- to dział do naszych wyników;) W ogólnych rozmowach albo hp porozmawiamy o metodach.

Pozdrawiam, Nikoś.

P.S NA moim blogu relacja z dzisiejszej wycieczki będzie wieczorem.

Napisano

Dzisiaj znowu zabawa z bacikiem, świetnie było. Kilkadziesiąt karasi pokazanych na zdjęciach w załącznikach. Brały rewelacyjnie na kukurydzę na lekkim zestawie( żyłka 0.16, haczyk 16, spławik uklejowy 1g). Nęcenie było raczej zbędne, wystarczyło rzucić kawałek chleba. Ale w sumie wystarczył by spławik wpadający do wody by zwabić całą ławicę tych wiecznie głodnych i wszystko żernych rybek....

A wy coś łowicie?

post-3-0-53757500-1315937673_thumb.jpg

post-3-0-45659000-1315937674_thumb.jpg

Napisano

Łowimy, łowimy ... co tydzień zapuszczam spławiczek, to w kanale, to w jeziorze, ale jakoś brak czasu, żeby to opisywać. Za to obiecuję relację z trzydniówki, którą zaczynam już w piątek. O ile będzie o czym pisać :P.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam jestem tutaj nowy :)

Już mi sie podoba ten portal jestem z Kujawsko-Pomorskiego w okolicy Bydgoszczy :)

Bardzo fajna jest zabawa z takimi karaśiami tez uczęszczam na mały stawik w ciepłych okresach i znajduja się tam takie same karaski można ich nałapac do oporu na bata i kukuryde,przenice,cisto zapachowe :)

Napisano

Witam byłem wczoraj u mnie na łowisku na spławik na takim fajnym kanale pomiedzy dwoma jęziorami. I zpoczątku łowiłem na kukurydze i czerwone robaki przy gruncie spławikiem 5 g . Po 2 h zmienilem zestaw i zyłke i próbowalem na płytszej głębokosci i odziwo czerwony robak i 20 cm grunt... Ponad 60 wymierowcyh wzdręg bardzo przyjemny połów :) A u was jak ?

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Napisano

Siemka wiara, ja się pochwalę w niedzielę fotkami, bo robię wypad na leszcza, i karasia z batem ;D i użyje zanęty stawnego hihih

Napisano

ja się pochwalę w niedzielę fotkami, bo robię wypad na leszcza, i karasia z batem ;D

Polecam chwalić się po łowieniu, a nie przed. Nie zawsze się nam przecież udaje... :P

a oto dzisiejszy 40 cm linek na kukurydze:)

Istotnie, ładny linek :) Na matcha czy bata? I co te drzewa takie łyse u ciebie :lol: ?
Napisano

Hej, a ja dziś z rana byłem nad wodą, i złowiłem na bata parę ładnych okoni, pierwszy raz wypróbowałem na haczyku sztucznego gumowego raczka, i powiem wam, że efekty brań są zaskakujące, jak na wędkowanie spławikowe na sztuczną przynętę! Raczki kupiłem za grosze, w sklepiku wędkarskim!

Napisano

wędkowanie spławikowe na sztuczną przynętę

Brawo, ale nie próbuj tego na wodach PZW, bo możesz złowić .... mandat :D .
Napisano

A co PZW ogranicza się do żywych przynęt? Przecież, sztuczne są bardziej humanitarne :D

Napisano

Hej, dzisiejsza moja zasiadka, wędzisko match 330 cm, kołowrotek ruchoma szpula, spławik waggler 2 g.

Połów karaise złociste :)

Zdjęcia rybek na suchym podłożu usunięte. Albo żywe, albo na macie/siatce czy mokrej trawie. Nikoś.

• 2 miesiące temu...
Napisano

No panowie widzę, że lubicie fotografować soją zdobycz. Bardzo ładne efekty połowu widzę. Życzę dalszego dużego połowu. Sam może w niedalekiej przyszłości sfotografuję swoje zdobycze.

Pozdrawiam i życzę jeszcze raz powodzenia.