Jump to content

Nawigacja w telefonie

Jotes
 Share

Recommended Posts

Czy możecie podpowiedzieć jak posługiwać się taką nawigacją? Co należy zainstalować w telefonie i jak, skąd pobrać? I nie będę ukrywał, że nie chcę płacić za połączenia z netem. Jeśli możecie, to wytłumaczcie jak krowie na rowie, bom mało kumaty w tych sprawach. -_-

Mam HTC one V i taka nawigacja mogłaby mi być bardzo pomocna w tak gigantycznej mgle, jaka była w minioną niedzielę na Sulejowskim. Tylko do tego potrzebuję takiego gadżetu. 

Szukam, czytam i przeglądam i...na razie mam kolorowy zawrót głowy. Dzięki za podpowiedzi i czekam na więcej, a jeśli Hunter tu wdepnie, to rzeczywiście mógłby podpowiedzieć konkretnie pod HTC (please). Do mnie chyba najbardziej przemawia ta MapaMaps Polska, ale ponieważ nie miałem nigdy do czynienia z nawigacją, to jestem ciemny jak tabaka w rogu.  :(

W każdym razie szukam coś działającego w trybie offline i działającego na wodzie. W trakcie jazdy autem by widzieć coś na telefonie musiałbym mieć lupę... :)

Edited by Jotes

W każdym razie szukam coś działającego w trybie offline i działającego na wodzie. W trakcie jazdy autem by widzieć coś na telefonie musiałbym mieć lupę

To może, wiedząc, że jesteś zwolennikiem rzeczy prostych, zamiast nawigacji to kompas na android? Raz na brzegu sobie zorientujesz położenie a na wodzie to już nie problem, do brzegu zawsze dotrzesz. No moze jeszcze pomoże Ci jakiś mały wydruk zalewu w koszulce foliowej aby nie zamókł. :) 

A sam kompas? No cóż, możesz wybierać, przebierać i wybrzydzać, strona www się nie pogniewa :) a jest tu. :D 

Niestety Zbyszku - figa. Tego z linku nie pobiera mi, ściągnąłem inny 3D Compass. Rety całe popołudnie i wieczór próbowałem to ustrojstwo odpalić i za chiny ludowe się nie daje. Szukałem na YT filmików, szukałem jakiejkolwiek instrukcji i db. Uruchamia się tylko o tyle, że wskazówka jest ciągle martwa, w każdej pozycji. W końcu się wnerwiłem i usunąłem dziadostwo. :angry:

Jutro powalczę z czymś innym. Szukam dalej. 

No i przepraszam Cię. Linkowałem zupełnie inną stronę google play a wyszło co wyszło. W życiu bym sobie nie pozwolił wpuścić Cię w kanał ani proponować programu, którego wcześniej sam nie sprawdziłem. Cóż Google coraz częściej chce "ustawiać" użytkowników po swojemu.

Na szczęście nie jest jedyne w sieci. Oto stronka z aplikacjami na android. Koniecznie sprawdź wersję z posiadanym u siebie i wybierz któryś. Podobnych stron jest sporo i możesz szukać przez powiązanie haseł "android kompas".

Edited by Docio

Spoko Zbyszku, link dałeś mi dobry. W wymaganiach też napisano, że wymaga androida 2.2 i nowsze, czyli powinno być OK, ale na 4.0 nie zassało. Może być jakiś błąd na stronie, cy cuś? Ja wpisywałem też w ich przeglądarkę "kompas" i "kompas android". Przeleciałem prawie wszystkie (przejrzałem), znalazłem tam też ostrzeżenia w opiniach, żeby nie pobierać bo trojana zasysa. Wprawdzie mam ZA (Zone Antyvirus), ale na zimne dmucham. Zaraz pogmeram na tej stronie, którą teraz podesłałeś - dzięki! ;)

Niestety beż karty pamięci nie daję rady, mus dokupić. Większość, która by mnie satysfakcjonowała wymaga karty. Ściągnąłem znowu kompas i nie rusza nawet w plenerze. Albo jestem zbyt tępy do tego, albo jestem lejkiem w tych sprawach. :)