grzybek Napisano 8 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Lutego 2014 Ostatnimi laty jakoś nie zawsze daje zauważyć się przedwiośnie. Wydaje się, że dzisiaj mi się udało! Odnalazłem pierwsze pędy tulipanów, hiacyntów i narcyzów. Przynajmniej co drugi dzień odwiedzam moją działkę i dokarmiam watahę kociambrów. W porywach dochodzi mi 11kotów Nie zapominam też dokarmiać naszych najmniejszych, fruwających braci. W południe, w cieniu na wysokości ok 1,5m termometr wskazywał 9stC w plusie - dobrze jest. Oby te pierwsze objawy wiosennej aktywności nie wymarzły, tego sobie i Wam życzę.
Jotes Napisano 8 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Lutego 2014 Nie wiem jak w cieniu, ale w słońcu u mnie było dzisiaj +23*C. I oczywiście zamiast kociambrów, na podwórku miałem aż 1 tonę czarnych bambów, czyli tonę węgla tak na wszelki wypadek. Mam nadzieję, że się nie przyda, ale od przybytku...
wind Napisano 8 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 8 Lutego 2014 A u mnie na balkonie było dziś +17. Do nońca lutego składki opłacę i mam nadzieję zacząć wkrórce potem łowić. Oby to było prawdziwe przedwiośnie.
jonasz7 Napisano 9 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Lutego 2014 (edytowane) wind, zawsze można wcześniej na Elbląg, Może za tydzień, lub max dwa Może byśmy się umówili w trójkę z Calvussem A może z 3-mista pojedziemy w trójkę z kimś Edytowane 9 Lutego 2014 przez jonasz7
wind Napisano 9 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Lutego 2014 Jonasz, pewnie że tak, ale najszybciej za 4 tygodnie, Paweł też zabierze się z nami . A Calvussa za przewodnika to wyborny pomysł .
jonasz7 Napisano 9 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Lutego 2014 Za 4 tyg? chłopak, to tego czasu to ja już będę jeździł na treningi na kanał albo na kokoszki przed pucharem pomorza i ligi PLWS, a propo, nie myśleliście żeby wystawić drużynę Forum Wędkarskiego?
wind Napisano 9 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 9 Lutego 2014 Za 4 tyg? Tak, ja wcześniej składek nie opłacę, a Paweł też dopiero w drugim tyg marca będzie mógł jechać. nie myśleliście żeby wystawić drużynę Forum Wędkarskiego? Jakoś rywalizacja specjalnie mnie nie pociąga, ale jeśli znajdą się chętni to myślę, ze loga forum nie poskąpimy .
grzybek Napisano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Lutego 2014 Lodu co raz mniej, zielsko rośnie, kociambry też Robi się cieplej, oby ta tendencja pozostała.
wind Napisano 10 Lutego 2014 Zgłoszenie Napisano 10 Lutego 2014 Oby, oby ... ale, ale ,mieliście na Raduńskie jechać wczoraj ... ??? Jak wyniki?? W odpowiednim dziale prosze o relację.
grzybek Napisano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 10 Lutego 2014 Kolegi pojechali a ja musiałem odpuścić - rodzina z głębi kraju mi się zapowiedziała i musiałem czynić honory Ponoć Krisu skrobał okonki do świtu, płotki też brali, ogólnie zadowolnieni
grzybek Napisano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 22 Lutego 2014 Przedwiośnie to czy już WIOSNA? Ciepełko się dzisiaj zrobiło w Gdańsku. Ja uparcie szukam oznak wiosny w moim ogrodzie. Jutro rano chcemy na ryby! na dorsze, może trocie?
wind Napisano 26 Marca 2014 Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2014 Przedwiośnie powiadasz ... Okolice Wieżycy, 25 marca 08.20. Temperatura 0st C.
grzybek Napisano 26 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2014 (edytowane) dzisiaj rano to i u nas skrobali szron ze szybek Marzec to marzec - jak to mówią: w marcu jak w garncu Edytowane 26 Marca 2014 przez grzybek
wind Napisano 26 Marca 2014 Zgłoszenie Napisano 26 Marca 2014 a w kwietniu coś się tam zaplata Ja parkuję przodem na wschód, rano zwykle nie muszę skrobać, a sasiedzi ... pech.
grzybek Napisano 28 Marca 2014 Autor Zgłoszenie Napisano 28 Marca 2014 (edytowane) w kwietniu coś się tam zaplata przedwiośnie, może już wiosna? Przynajmniej szukam w ogródku (2km od morza) jej oznak. Kwiaty kwitną, koty się bz........ją, ptaki budują gniazda na potęgę. Dzisiaj zauważyłem jak na drzewie obok mojego balkonu stare gniazdo sroczek zaanektowały gołębie (synogarlice). Chyba miały ochotę złożyć jajeczka - nie mam nic przeciwko temu. Są cichsze niż wszędobylskie sroki. A w ogrodzie kwitnie, pierwsze bąki latają Jeszcze dzionek, dwa i będzie kwiecień-plecień, co przeplata: trochę zimy, trochę lata Edytowane 28 Marca 2014 przez grzybek
Rekomendowane odpowiedzi