Jok3rStars Posted August 7, 2014 Report Share Posted August 7, 2014 Witam. Już od jakiegoś czasu chodzę z kuzynem na ryby troszkę się zrelaksować główni na prywatnych stawach za pozwoleniem właściciela.Dzis kuzyn wyrobil sobie kartę z zezwoleniem. I mam do was pytanie odnośnie połowu ryb z osobą towarzyszącą która nie posiada karty. Dokładnie chodzi mi o to czy jeśli kuzyn posiada kartę i zezwolenie to czy może zabrać ze sobą osobę która będzie łowić na jego drugą wędkę i nie posiada karty oraz zezwolenia. Chodzi o połów na państwowym stawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Warunek podstawowy to nie możesz imeć ukończonych 14-tu lat. Kuzyn bierze pełną odpowiedzialność cywilną za Ciebie i Twoje postępowanie. Możesz łowić w ramach jego łowiska i jego limitu. Jesli masz więcej niż 14-cie lat musisz posiadać własną kartę wędkarską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 <strong class='bbc'>Automatyczna wiadomość</strong><br /><br /><br />Temat przeniesiony z forum "Spławik" do "Ogólne Rozmowy ". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jok3rStars Posted August 8, 2014 Author Report Share Posted August 8, 2014 Czyli posiadając kartę i zdając testy będę mógł z nim łowić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Nie wiem o co Ci chodzi. Wymagasz aby "wróżono" bo nie podajesz żadnych konkretów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 (edited) Czyli posiadając kartę i zdając testy będę mógł z nim łowić? Troszkę w odwrotnej kolejności i jeszcze "maleńka drobnostka". Najpierw w kole zdajesz egzamin, następnie w Starostwie wyrabiasz kartę wędkarską i drobnostka...w kole wyrabiasz sobie Legitymację Członkowską i dokonujesz stosownych opłat za wędkowanie (jeśli skończyłeś 14 lat!). W ramach uprawnień innej osoby, czyli zanim ukończysz 14 lat - "na cudzą kartę" - możesz łowić, jeśli jest to osoba dorosła. Jest jeszcze jedno ustępstwo, ale ono Ciebie nie dotyczy - chodzi o współmałżonków. I jeszcze jedna "drobnostka"! To musisz znać jak pacierz! Edited August 8, 2014 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
amator Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Ale ja jeżdżę z osoba która ma więcej niż 14 lat Jak przychodzi straż to mówię ze ta 2 wędka jest moja Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Ale ja jeżdżę z osoba która ma więcej niż 14 lat Jak przychodzi straż to mówię ze ta 2 wędka jest moja Nie masz się czym chwalić. A straż lubi przed kontrolą poobserwować sobie wędkarzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amator Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 A ja tam nie wiem czy mnie obserwują!Nigdy mnie nie złapali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Piter Posted August 17, 2014 Report Share Posted August 17, 2014 Nie masz się czym chwalić. A straż lubi przed kontrolą poobserwować sobie wędkarzy.Dzięki za ostrzeżenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts