Guest Piter Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Jak zrobić trofeum z ryby?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Najlepiej aparatem, foto na tapetę kompa lub komórki co dzień bedzie przypominał przyjemną chwilę. Można nawet wydrukować i w ramce na scianie powiesić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzybek Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Kiedyś robiłem trofea z głów szczupaków. Po oczyszczeniu ze skrzeli zanurzałem głowę w formalinie na moment. Po wysuszeniu lakierowałem i podklejałem do drewnianej deseczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Kiedyś suszyłem łby i płetwy piersiowe. Nie usuwałem jednak skrzeli, tylko w zakładzie zanosiłem do kotłowni i wieszałem na drucie nad rozdzielaczem pary. Tam wystarczyło zaledwie kilka dni do całkowitego wysuszenia. Potem malowałem lub pryskałem lakierem bezbarwnym... Jednak dzisiaj już nie mam ani jednego dowodu rzeczowego z tamtych rzezi, bo co na nie spojrzałem to mi żal się robiło i krew mnie zalewała, że byłem tak głupi, by zabić rybę tylko dla jej łba. Wszystkie takie "trofea" wydałem koledze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pszkowiak Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Ja jak zlowie jakas piekna sztuke to susze jej lep. Gwozdziem przymocowuje lep do wysokiego budynku na ktore pada slonce. Napewno zleca sie muchuy i zezra mieso ze srodka lba.Dobrze ze tak zrobia. Jezeli chcesz to mozesz rozszezyc delikatnie lub mocniej otwor gebowy i wlozyc patyk (dla lepszego wygladu) jezeli masz koty lub sa w poblizu zawies lep jak najwyzej zeby niemialy mozliwosci dostepu do niego. susz tak ok 1-2 tygodni w sloneczna i ciepla pogode. Po wysuszeniu mozesz go polakierowac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts