RybakONB Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 (edited) Jaki byście mi polecili kręciołek do 150zł ? Ma być uniwersalny. Ale głównie chyba by był na koszyczku na grunt ... SPRO średni uniwersalny PASSION RD 640 SPRO średni uniwersalny PASSION FD 740 Na razie mam te dwa upatrzone. Szukać czegoś innego ? Pozdrawiam ! Edited October 13, 2014 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Automatyczna wiadomość Temat przeniesiony z forum "Ogólne Rozmowy" do "Sprzęt wędkarski dla początkujących Wędkarzy.". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 (edited) Hmm! Ja z reguły nie kupuję niczego u cwaniaczków, którzy już w samej ofercie nabijają mnie w butelkę. A ten sprzedawca robi to po chamsku i rżnie naiwnych na okresie gwarancji. Łachy nikomu nie robi, że czy chce, czy nie chce, to ma obowiązek uwzględnić dwuletni okres gwarancyjny! Ale pomijając pajaców... Spro Passion to ponoć klon Ryobi Ecusima, choć ma o jedno łożysko więcej. A skoro tak, to wybrałbym jednak Ryobi, gdyż na ich kołowrotki gwarancja wynosi 5 lat bez żadnej łachy i fochów sprzedającego. Cenowo też wychodzi nieco taniej, i tak: 135 zł; i nieco lepszy model: 149 zł; Ale! Ja dzisiaj kupiłem Ecusimę i na mojej jest wyraźnie napisane, że ma łożysk 6+1. Widocznie nowa wersja ma ich więcej. Tresora miałem też dzisiaj okazję oglądać i ten też ma 6+1 łożysk. Poza tym Tresor ma ciekawy nowy (chyba?) bajer - zbijak działa natychmiastowo i w każdej pozycji. Popatrz też po sklepach stacjonarnych, bo odkąd Dragon stał się dystrybutorem Ryobi, to te kołowrotki są dostępne w każdym sklepie w moim mieście/pipidówie. Nawet jeśli kosztuje ciut więcej w sklepie stacjonarnym, to odchodzą koszty wysyłki, a i z serwisem mniejszy kłopot... Szpula zapasowa do nabycia, podobnie w przypadku Spro Passion Edited October 13, 2014 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted October 13, 2014 Author Report Share Posted October 13, 2014 (edited) Dzięki jutro skocze do sklepu u mnie w małym mieście są 3 sklepy z czego 1 dość spory ale głównie dominuje tam jaxon i konger ... Dziś mi tam koleś pokazywał Cormorana jakiegoś 166zł. 3 łożyska tylko i strasznie dziwnie chodził ... Jutro polece jeszcze o ten kręciołek na mieście popytać Jak co zdam relacje co mają ciekawego Edited October 13, 2014 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted October 15, 2014 Author Report Share Posted October 15, 2014 Zakupiony był u nas Ryobi Tresor FD 4000 190zł za 180zł udało się wyhandlować ... W internecie troszkę taniej ale przesyłka to na jedno by mi wyszło i w razie problemów łatwiej załatwić u siebie Opinii jeszcze nie mam ... Jutro może wyskoczy się przetestować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tammyy Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Bardzo dobry zakup. Gratulacje i czekamy na opinię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 15, 2014 Report Share Posted October 15, 2014 Zakupiony był u nas No i widzisz, bez żadnej łaski, gwarancja na 5 lat, serwisowanie bezproblemowe. Niech Ci służy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted October 16, 2014 Author Report Share Posted October 16, 2014 Dziś byłem ale niestety tylko jedno mocniejsze branie ... Ale podczas holu całego zestwu gruntowego. Już było czuć różnice niż w starym kołowrotku za 60-70zł . A do tego kołowrotka byście polecili jakiś dobry kijek teleskop 2,4 lub 2,7m ? Teraz posiadam Konger carbomaxx telespin. Myślicie że jest wgl sens kupić coś lepszego ? Będzie jakaś różnica ? Bo nie ukrywam jestem amatorem w tych sprawach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted October 17, 2014 Report Share Posted October 17, 2014 Już było czuć różnice niż w starym kołowrotku za 60-70zł Aleś się rozpisał Rybaku jeden! A skrobnij no coś więcej, jak układa żyłkę, czy robi brody, ogólnie jak kręciołek pracuje, jak dalekie są rzuty i w ogóle o jego wadach i zaletach. I rzecz jasna, czy jesteś zadowolony z zakupu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted October 19, 2014 Author Report Share Posted October 19, 2014 Kręcioł bardzo dobrze układa żyłke. Wszystko elegancko chodzi Nic się na nim nie plącze wszystko chodzi jak powinno. Jak do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów. Chodzi płynnie i lekko. Regulacja działa precyzyjnie Jestem bardzo zadowolony Rzutów dalekich nie testowałem bo łowie na bajorku w wujaszka i nie ma tam pola do popisu ma może z 10x50-70m Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Kręcioł bardzo dobrze układa żyłke. Wszystko elegancko chodzi Nic się na nim nie plącze wszystko chodzi jak powinno. No i fajnie. Jak mawia mój kolega "jest dobrze, gdy Ci się wydaje że jest dobrze". Co do wędziska, to jeżeli już jesteś przy Carbomaxx-ach, kup wersję feeder z tej serii , będzie praktyczniejszy do Twoich potrzeb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paragraf Posted October 19, 2014 Report Share Posted October 19, 2014 Ja jedynie mogę powiedzieć dla przyszłych wybierających żeby nie dali się nabrać jaka to niezniszczalna jest okuma compressa. To internetowy mit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted October 19, 2014 Author Report Share Posted October 19, 2014 (edited) Nie wiem czy zostać przy tym carbomaxx ... Czy lepiej zainwestować w wędke tak do 150zł może leciutko więcej ... Moja przygoda trwa dopiero z 3-4 miesiące dla tego chce was się poradzić Bo już się przekonałem np. z kołowrotkiem że opłaca się dać 100zł więcej a głównie łowie na grunt. Rzadziej spławik i spinning z czego na spławik zazwyczaj są to małe okazy 0,5-1kg Zaś w gruntu różnie bywa Kiedyś na naszym bagienku 2-3KG rybki to była norma ... Ale coś teraz rzadko biora... Może kłusole bo jakiś czas nie było pilnowane... Zobaczy się w tym roku doszło z 300-400szt. karasi, japanek, lina zobaczy się co będzie po zimie ... Edited October 19, 2014 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
MultiFishing_pl Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Jeżeli Twoja przygod atrwa już 4 miesiące i nie jestes przekonany do tego co masz w chwili obecnej do swojego sprzętu- pewnie że zmieniaj i próbuj,w koncu musisz miec pełen komfort podczas łowienia a nie jak to niektorzy męczarnie i robnienie dobrej miny do złej gry i kolowrotka za 50zł,to w praktyce nie ma sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts