Jump to content

Kołowrotek do średniego spiningu do 200 zł

Kubot
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie!

Wczoraj zakupiłem wędkę vengeance ax 2,70 10-30. Teraz pozostało dobrać kołowrotek. Zastanawiam się nad Daiwą Megaforce 2500A ale nie jestem do końca przekonany. Można kupić coś rozsądnego do 200 zł? Wiem że moze być to trochę mało na zakup dobrego kołowrotka ale spininguję od nie dawna i nie jest mi na razie potrzebny profesjonalny sprzęt.

Sam nie wiem..., znajomy mi odradził Ryobi w tej cenie. Chciałbym tym kołowrotkiem połowić 1-2 sezony.

Nie rozumiem. Znajomy odradzał Ryobi w cenie ok 150zł niższej niż w sklepie?

Może jest dobry nie powiem lecz bardziej spodobał mi się Team dragon FD735iX. Z tego co czytałem to pozytywnie przeszedł wiele testów. I takze kosztuje w granicy 200 zł.

Testy "robione" są za kasę i na zamówienie hurtowni, sklepów, etc, więc muszą być pozytywne. Poczytaj lepiej wg jakiego projektu i kto jest producentem tego kołowrotka - właśnie Ryobi. A skoro tak, to ja bym jednak osobiście wolał wybrać oryginał, czyli ten, na którym jest wzorowany. W wyborze takiego sprzętu ważniejsze są opinie użytkowników, pisane spontanicznie, a nie na zamówienie. Odnośnie np Zaubera znajdziesz całe mnóstwo opinii i co ważniejsze, nie ma nigdzie negatywnych. A gdy już zagłębisz się w taką lekturę, to nie wierz w szumiącą rolkę kabłąka. Ten "feler" zlikwidowano. Ja kupiłem go w tym roku i nie słyszałem by szumiała. 

Znajomy odradzał Ryobi w cenie ok 150zł niższej niż w sklepie?

Zbyszek, pomyliłeś dwa różne Zaubery, a bierzesz pod uwagę serię CF (nowy Zauber). Ta oferta z pewnością dotyczy FD, czyli starego modelu, ale moim zdaniem lepszego, gdyż calutki jest metalowy. W CF jest carbonowy rotor i jak dla mnie to go dyskwalifikuje. 

Zbyszek, pomyliłeś dwa różne Zaubery

Możliwe, nie zagłębiałem się w temat. Sprawdziłem pierwsze trzy i wszystkie są tańsze niż na rynku. Może być gdzieś sklep, gdzie cena nie będzie aż o tyle odstępowała, niemniej stwierdziłem tę pewną prawidłowość i sobie resztę darowałem. :) 

Duzą popularnością cieszy sie takze spro.

Spodobal mi sie model passion 730 fd. Nie ma on jednak zapasowej szpuli ale mozna ja dokupic, no i gwarancja jest tylko na rok a czy pozatym ma jakies wady. Czy wogóle jest godny uwagi?