Jump to content

Amerykańskie bardzo krótkie wędki stalowe - Emmrod

LoneCavalier
 Share

Recommended Posts

Witam Was!

Chciałem poruszyć zagadnienie bardzo popularnych i cieszących się dobrą opinią wędek amerykańskich Emmrod - www.emmrod.com

Są różne typy do różnego rodzaju wędkowania, ale cechą charakterystyczną jest bardzo krótka długość transportowa i na tej długości najbardziej mi zależy, gdyż sprzęt będzie używany podczas ekstremalnego survivalu - gabaryty ogranicza się do maksimum.

W Europie owe "kije" spotyka się niezwykle rzadko, w Polsce nikt ze znanych mi wędkarzy, nawet zawodowców, sprzedawców sprzętu nie miał ich w rękach.

Stąd wielka prośba do Was - jak taka forma sprawdziłaby się na połowach na spinning, grunt na różnych, polskich i zagranicznych, łowiskach?

Dzięki za zainteresowanie.

W Europie owe "kije" spotyka się niezwykle rzadko

Jest tak rzadki jak stonka.  B)  Chyba nie ma firmy europejskiej, ktora nie miałaby w swojej ofercie serii travel. Aco do tego konkretnego przykłądu to mamy większe podlodówki o takiej charakterystyce. Poza tym mam dziwne skojarzenie, że ktoś zrobił te wędzisko a uchwytu podlodówki i powyginanej anteny samochodowej ;) Z metalowymi spinningami już w latach 80-tych kombinowali rosjanie i im nie wyszło, kij od szczotki ma lepszą pracę a tu sztywny drut.

Z drugiej strony nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to post nie z problemem lecz reklamą.

Jest tak rzadki jak stonka.  B)  Chyba nie ma firmy europejskiej, ktora nie miałaby w swojej ofercie serii travel. Aco do tego konkretnego przykłądu to mamy większe podlodówki o takiej charakterystyce. Poza tym mam dziwne skojarzenie, że ktoś zrobił te wędzisko a uchwytu podlodówki i powyginanej anteny samochodowej ;) Z metalowymi spinningami już w latach 80-tych kombinowali rosjanie i im nie wyszło, kij od szczotki ma lepszą pracę a tu sztywny drut.

Z drugiej strony nie mogę się oprzeć wrażeniu, że to post nie z problemem lecz reklamą.

Słusznie prawisz. Ktoś chce wejść na rynek z powykręcaną anteną.

Jak zacząłem czytać te farmazony, to natychmiast włączyła mi się czerwona dioda i gdy doszedłem do Docia słów, to aż mi się micha uśmiała, bo miałem dokładnie takie samo zdanie na ten temat. Zwykła prostacka reklama, zasługująca jedynie, żeby ją posłać w kanał.  :diabelek:

A tutaj dowód

to post nie z problemem lecz reklamą

Mam podobne wrażenie, ale może wyniknie z tego ciekawa dyskusja, np. dlaczego niektóre z tych "wędek" są nielegalne na naszych łowiskach ...

• 3 weeks later...