Jump to content

Petycja WŚ

Jotes
 Share

Recommended Posts

Tylko czy ktoś się tym przejmie w PZW?

Nie sądzę, pokrzyczeli, pokrzyczeli, zaraz sezon się zacznie i będą nad wodą siedzieć, nie przed kompami czy gazetami. Za dwa tygodnie już nikt nie będzie pamiętał o jakiejś petycji ...

Może i coś jest na rzeczy, ale jako że nie podoba mi się ideologia

wędkarska propagowana przez WŚ, na pewno tej petycji nie poprę. Mam wrażenie że sporo jest w tym wszystkim taniego populizmu i reklamy WŚ, jako jedynego bojownika walczącego ze złym związkiem, o dobro wędkarza-szaraka.

nie podoba mi się ideologia wędkarska propagowana przez WŚ

Mi też nie odpowiada jedynie słuszna linia redakcji i odpuściłem sobie jakieś dwa lata temu czytanie tego miesięcznika. A i petycji nie poprę z podobnych do Twoich powodów.

Miałem wrażenia podobne do Waszych, ale skoro jest w ogóle taka inicjatywa, to poparłem. Jeśli istnieje choć iskierka nadziei, to swojego głosu nie odmawiam. Przy petycji odnośnie MEWek na Dunajcu też poparłem, a nigdy w nim nie łowiłem i łowić nie będę... 

Jeśli istnieje choć iskierka nadziei, to swojego głosu nie odmawiam.

Nadziei raczej nie ma, PZW ma swoich ichtiologów, którzy negatywnie zaopiniują takie propozycje. Ponieważ podobnie jak @Ozet uważam, że to tylko hałas dla hałasu i "dobrego imienia" redakcji WŚ nie poprę tego swoim nazwiskiem, mimo, że jestem tylko "mały żuczkiem" ;). Z drugiej strony, ciekawe jak te odłowy wyglądają w postaci złotówek, czyli jakie dochody generują dla okręgów PZW.

WŚ to kibel, a do tego już się przekonałem, że ten beton nie chce i nie dopuści do zmian nawet na szczeblu koła, gdzie pomimo przegłosowanych tematów czy danych obietnic i tak robią co chcą, bo...im tak dobrze. Podobnie jest i z naszym sejmem. Liżą sobie dupy nawzajem, a przed mediami troska o lud!

Woldi, jakoś mnie nie dziwi że w ocenie szeroko pojętej sytuacji społeczno-politycznej , mam poglądy zbliżone do Twoich. Z tą różnicą że ja nie potrafię o tym mówić /pisać tak bezpardonowo.Chociaż bywają wyjątki, gdy trafi mnie tzw. szlag.

Panowie nie ma co się egzaltować. Zawsze najwięcej do powiedzenia mają ci, co nie mają nic do powiedzenia oraz zawsze wykazują się zerową znajomością tematu.

Mnia zaskakuje fakt, że nad sprawą rozwodzą się członkowie PZW.

A mnie bardziej zaskakuje fakt, że za DEMOKRACJI, ktokolwiek mógłby czuć się tym zaskoczony. Mogę zrozumieć powody, z których ktoś nie poprze tego typu petycji i szanuję ich poglądy, o których napisali wyżej. Ale nie zgodzę się z tym, że miałbym nabrać wody w usta i nie kwestionować złego zarządzania wodami, tylko dlatego, że jestem członkiem tegoż PZW. Mam niemiłe skojarzenia... To taka komsomolskaja prawda - jesteś w związku, to zamknij ryj, rób co ci każą i niczego nie wymagaj.

NIE! Płacę od 41 lat składkę na ochronę i zagospodarowanie wód? To WYMAGAM! - nikt nikogo na siłę do zarządu nie wpycha, trzeba wyrazić na to zgodę. A skoro tutaj jest wolny wybór, to i mój wolny wybór, rozwodzić się nad czymś, albo i nie rozwodzić. Cogito ergo sum

Cóż, gdybym nie był członkiem PZW to bym się nie odzywał, ale nim jestem i to mi daje prawo głosu.

Nikomu pod żadnym pozorem nie mam zamiaru zabierać głosu lub co gorsza, kazać mu siedzieć cicho, niezaleznie czy jest w stowarzyszeniu, czy nie. Spodziewałem się większej wiedzy i właściwą reakcję na tezy postawione w tej petycji od członków PZW. Obiecuję poprawę przy następnej okazji i nie będę oczekiwał niemożliwego.