Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanów się nad Mikado Lion Feder , mam i używam od kilku lat, nie oszczędzam i wciąż działa. Poza tym ma trzy szczytówki i jest nieco tańszy a piankę na dolniku łatwiej utrzymać w czystości niż korek.

Rozumiem ,że mogą zachęcić Cię gratisy ale ... receptury zanęt dostaniesz ode mnie gratis ;), a żyłkę i haczyki proponuję kupić takie jak potrzebujesz a nie te, które akurat sprzedawcy zalegają w magazynie i rozdaje je za "darmo". Chociaż musisz być świadom, że nie ma nic za darmo ;).

Napisano

czy jak będę ciągnoł naprzykład 5kg karpia to czy ona nie połamie mi sie w 3 miejscach

Aby złamać wędzisko należy spełnić kilka warunków ,a hol ryby, nawet większej niż 5kg, można zapisać na tej liście ale daleko, daleko ... ;)

Najważniejszym czynnikiem jest, moim zdaniem, prawidłowa regulacja hamulca kołowrotka. Jego właściwe działanie ma kluczowy wpływ na to czy żyłka wytrzyma, linowo lub na węzłach, czy wędzisko nie pęknie.

A jeżeli nawet pęknie to prawie na pewno nie w trzech miejscach równocześnie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Rozumiem ,że mogą zachęcić Cię gratisy ale ... receptury zanęt dostaniesz ode mnie gratis ;)

Chętnie przygarnę sprawdzone przepisy na smakołyki :) Nawet wyślę buteleczkę albo i dwie lokalnego piwa Fabrycznego w rewanżu :)

• 3 tygodnie później...
Napisano (edytowane)

Seweryn, mam do odprzedania nieużywanego (oryginalne opakowanie+gwarancja) feedera 330cm, cw 50-120, cena 80.- zł + koszty przesyłki (do negocjacji).

Edytowane przez Alexspin