Adrian Olejak Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 Chcę zakupić 2 wędki karpiowe i do tego 2 kołowrotki w przyzwoitej cenie i proszę mi powiedzieć co do żyłki jakąś dobrą żyłkę na większe ryby. Razem 350 za wędki, 350 kołowrotki i żyłka na oba kołowrotki do 60 zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted May 30, 2015 Report Share Posted May 30, 2015 (edited) Troszkę tytuł rozmija się z treścią pytania. Chcesz kupić tak jak w tytule wędkę karpiową i spinningową, czy tak jak w treści dwie karpiówki? Edited May 30, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Olejak Posted May 31, 2015 Author Report Share Posted May 31, 2015 Karpiową i spiningową ale będę brał 2 karpiowe więc mogą być te same rzeczy przy karpiowych albo inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 (edited) Jeśli chodzi o spinning polecam IMPRESS ZANDER i kołowrotek FISHMAKER. Ostatnio łowiłem takim zestawem, subiektywne moje odczucie - rewelacja. Do tego zestawu plecionka 0,10-0,12mm a na zapasowej szpuli żyłka 0,18-0,20mm. Jeśli w łowisku jest szansa na szczupaka, pamiętaj o przyponie wolframowym minimum 35cm długości. Ja używam przyponów 45cm Co do wędzisk karpiowych nie doradzę Ci, bo od zawsze (23 lata) łowię wyłącznie metodą spinningową. Edited June 1, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
paragraf Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Co do żyłki spinningowej najlepsza jaką znam to: Trabucco spinning super strong. Ma kolor taki zielonkawy, na opakowaniu szczupak, świetna żyłka, bajecznie schodzi ze szpuli, bez pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Olejak Posted June 2, 2015 Author Report Share Posted June 2, 2015 Dziękuję wam wszystkim a szczególnie 'Alexspin. Będę brał raczej ten zestaw co mi napisałeś. ) Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Ogólne Rozmowy" do "Sprzęt wędkarski dla początkujących Wędkarzy.". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 3, 2015 Report Share Posted June 3, 2015 Dziękuję wam wszystkim a szczególnie 'Alexspin. Będę brał raczej ten zestaw co mi napisałeś. ) Pozdrawiam. Połamania kija Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts