pike Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 (edited) Witam kolegów wędkarzy.Zakupiłem z allegro plecionke Micro Dyneema Tex i mam z nią problem a mianowicie byłem na rybach pospinningować 2 razy i juz zauważyłem na niej wychodzące włokienka.Czym to może być spowodowane? Jedno mnie jeszcze zastanawia czy to nie jest czasem podróba dlatego że nie ma hologramu czyli tej kwadratowej naklejki ani nazwy producenta a wiem że to jest plecionka firmy SHARK. Jak ktoś chce sprawdzic jaka to plecionka załaczam link Edited June 1, 2015 by wind edycja linku Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 Automatyczna Wiadomość Temat przeniesiony z "Ogólne Rozmowy" do "Spinning- łowienie dla aktywnych". Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 W sklepach w sieci pojawiaja się i takie jak na Twojej aukcji, i z wspomnianym znaczkiem i jeszcze inne. Bardzo możliwe, że to podróba, ale ponadto proponowałbym sprawdzenie stanu pierścieni w przelotkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pike Posted June 1, 2015 Author Report Share Posted June 1, 2015 A rolka kabłaka moze miec cos wspolnego z strzepieniem sie plecionki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted June 1, 2015 Report Share Posted June 1, 2015 A rolka kabłaka moze miec cos wspolnego z strzepieniem sie plecionki Jeżeli ma jakieś uszkodzenia, które mogły by niszczyć ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pike Posted June 1, 2015 Author Report Share Posted June 1, 2015 A co myślicie o tych plecionkach ROBINSON TITAN POWER i MIKADO NIHONTO OCTA BRAID Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted June 2, 2015 Report Share Posted June 2, 2015 Nihonto Octa Braid to plecionka na dobrym poziomie, używam jej z powodzeniem. Polecam. Nie napiszę, że najlepsza, bo to odczucie subiektywne, ale za tę cenę lepszej nie kupisz. Moim zdaniem jakość zdecydowanie lepsza od tego co sugerowałaby cena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucek55511 Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 Witam kolegów wędkarzy.Zakupiłem z allegro plecionke Micro Dyneema Tex i mam z nią problem a mianowicie byłem na rybach pospinningować 2 razy i juz zauważyłem na niej wychodzące włokienka.Czym to może być spowodowane? Jedno mnie jeszcze zastanawia czy to nie jest czasem podróba dlatego że nie ma hologramu czyli tej kwadratowej naklejki ani nazwy producenta a wiem że to jest plecionka firmy SHARK. Jak ktoś chce sprawdzic jaka to plecionka załaczam link Szczerze mówiąc od dwóch sezonów używam tej samej plecionki co opisana w tym poście i jestem z niej bardzo zadowolony nie mam żadnych z nią problemów, dwa sezony a jedyne co straciła to troszkę koloru (zielona). W zeszłym roku wyciągnąłem na nią suma 15,5 kilo i spisała sie bardzo dobrze zamawiałem ja z allegro dałem za nią 35 zł i jak za taka cenę jestem bardzo zadowolony ( Jeżeli będziesz chciał to podeśle ci link). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pike Posted September 23, 2015 Author Report Share Posted September 23, 2015 Szczerze mówiąc od dwóch sezonów używam tej samej plecionki co opisana w tym poście i jestem z niej bardzo zadowolony nie mam żadnych z nią problemów, dwa sezony a jedyne co straciła to troszkę koloru (zielona). W zeszłym roku wyciągnąłem na nią suma 15,5 kilo i spisała sie bardzo dobrze zamawiałem ja z allegro dałem za nią 35 zł i jak za taka cenę jestem bardzo zadowolony ( Jeżeli będziesz chciał to podeśle ci link). To podeślij Link to comment Share on other sites More sharing options...
gentleman24 Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 (edited) Jak kupujesz 150m plecionki za 25zł ,to się nie dziw,że Ci się strzępi .Ja za tyle kupuje ŻYŁKĘ Musi być co najmniej OCTA 150metrów za około 50zeta. -Cena nie jest regułą,ponieważ słyszałem negatywne opinie o plecionkach Dragona(strzepieniu się z czasem) a nawet o klinowaniu się plecionki sufix 832,ale za 25zeta nic mocnego i nie strzępiacego się raczej nie dostaniesz. Edited September 26, 2015 by gentleman24 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 Każda plecionka, wcześniej czy później będzie się strzępić. Spróbuj tanią, aczkolwiek niczego sobie plecionkię Trython Mikado. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 26, 2015 Report Share Posted September 26, 2015 (edited) To i ja coś dołożę od siebie. Łowię na oryginalną Power Pro, mam kilka grubości i zawsze od tego samego sprzedawcy. Pomimo katowania jej przez kilka sezonów i z rzutu i w trollingu nie zdarzyło mi się jeszcze by była gdziekolwiek postrzępiona. Podczas rozpoczęcia kolejnego sezonu, jedynie dla "przyzwoitości" i co do zasady odcinam stare wiązanie i wiążę na nowo, ale nawet i takiej potrzeby nie ma. Tak więc, ja nie mam prawa narzekać. Edited September 26, 2015 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts