Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam kolegów wędkarzy.Zakupiłem z allegro plecionke Micro Dyneema Tex i mam z nią problem a mianowicie byłem na rybach pospinningować  2 razy i juz zauważyłem na niej wychodzące włokienka.Czym to może być spowodowane?

Jedno mnie jeszcze zastanawia czy to nie jest czasem podróba dlatego że nie ma hologramu czyli tej kwadratowej naklejki ani nazwy producenta a wiem że to jest plecionka firmy SHARK. Jak ktoś chce sprawdzic jaka to plecionka załaczam link

Edytowane przez wind
edycja linku
Napisano

W sklepach w sieci pojawiaja się i takie jak na Twojej aukcji, i z wspomnianym znaczkiem i jeszcze inne. Bardzo możliwe, że to podróba, ale ponadto proponowałbym sprawdzenie stanu pierścieni w przelotkach.

Napisano

A rolka kabłaka moze miec cos wspolnego z strzepieniem sie plecionki

Jeżeli ma jakieś uszkodzenia, które mogły by niszczyć ...

Napisano

Nihonto Octa Braid to plecionka na dobrym poziomie, używam jej z powodzeniem. Polecam. Nie napiszę, że najlepsza, bo to odczucie subiektywne, ale za tę cenę lepszej nie kupisz. Moim zdaniem jakość zdecydowanie lepsza od tego co sugerowałaby cena.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam kolegów wędkarzy.Zakupiłem z allegro plecionke Micro Dyneema Tex i mam z nią problem a mianowicie byłem na rybach pospinningować  2 razy i juz zauważyłem na niej wychodzące włokienka.Czym to może być spowodowane?

Jedno mnie jeszcze zastanawia czy to nie jest czasem podróba dlatego że nie ma hologramu czyli tej kwadratowej naklejki ani nazwy producenta a wiem że to jest plecionka firmy SHARK. Jak ktoś chce sprawdzic jaka to plecionka załaczam link

Szczerze mówiąc od dwóch sezonów używam tej samej plecionki co opisana w tym poście i jestem z niej bardzo zadowolony nie mam żadnych z nią problemów, dwa sezony a jedyne co straciła to troszkę koloru (zielona). W zeszłym roku wyciągnąłem na nią suma 15,5 kilo i spisała sie bardzo dobrze :) zamawiałem ja z allegro dałem za nią 35 zł i jak za taka cenę jestem bardzo zadowolony :) ( Jeżeli będziesz chciał to podeśle ci link).

• 2 miesiące temu...
Napisano

Szczerze mówiąc od dwóch sezonów używam tej samej plecionki co opisana w tym poście i jestem z niej bardzo zadowolony nie mam żadnych z nią problemów, dwa sezony a jedyne co straciła to troszkę koloru (zielona). W zeszłym roku wyciągnąłem na nią suma 15,5 kilo i spisała sie bardzo dobrze :) zamawiałem ja z allegro dałem za nią 35 zł i jak za taka cenę jestem bardzo zadowolony :) ( Jeżeli będziesz chciał to podeśle ci link).

To podeślij

Napisano (edytowane)

Jak kupujesz 150m plecionki za 25zł :D ,to się nie dziw,że Ci się strzępi :o .Ja za tyle kupuje ŻYŁKĘ

Musi być co najmniej OCTA 150metrów za około 50zeta.

-Cena nie jest regułą,ponieważ słyszałem negatywne opinie o plecionkach Dragona(strzepieniu się z czasem) a nawet o klinowaniu się plecionki sufix 832,ale za 25zeta nic mocnego i nie strzępiacego się raczej nie dostaniesz.

Edytowane przez gentleman24
Napisano

Każda plecionka, wcześniej czy później będzie się strzępić. Spróbuj tanią, aczkolwiek niczego sobie plecionkię Trython Mikado.

Napisano (edytowane)

To i ja coś dołożę od siebie. Łowię na oryginalną Power Pro, mam kilka grubości i zawsze od tego samego sprzedawcy. Pomimo katowania jej przez kilka sezonów i z rzutu i w trollingu nie zdarzyło mi się jeszcze by była gdziekolwiek postrzępiona. Podczas rozpoczęcia kolejnego sezonu, jedynie dla "przyzwoitości" i co do zasady odcinam stare wiązanie i wiążę na nowo, ale nawet i takiej potrzeby nie ma. Tak więc, ja nie mam prawa narzekać. ;)

Edytowane przez Jotes