PrezesKLIFORD Napisano 26 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam Ostatnio byłem ze znajomym na rybach i nawet mi się spodobało. Teraz stoję przed dylematem czy będe sie jarał tym czy to tylko chwilowe, ale postanowiłem spróbować i własnie zamierzam kupić swoją pierwszą wędkę . Więc do rzeczy, chciałbym kupić wędkę uniwersalną a mianowicie chodzi mi o wędkę do spiningu jaki i do feedera. Mój budżet to 300zł. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 26 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Obojętne co kupisz. Jest bardzo mało łowisk, gdzie będziesz mógł łowić bez karty wędkarskiej i licencji gospodarującego a to praktycznie niewymagające stawiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 27 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 (edytowane) (...) chciałbym kupić wędkę uniwersalną a mianowicie chodzi mi o wędkę do spiningu jaki i do feedera. (...) Według mojej skromnej wiedzy, nie ma wędzisk, które spełniałyby takie warunki. Ps Docio ma rację, pierwszy krok do wędkarstwa, to karta wędkarska i od tego zacznij... Edytowane 27 Czerwca 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrezesKLIFORD Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Oczywiscie, że tak zamierzam ją zrobić przed rozpoczęciem wędkowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 27 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 (edytowane) To teraz zdecyduj się na metodę wędkowania. Chcesz wędzisko spinningowe, czy do feedera, a może dwa? Kołowrotek praktycznie może być jeden do obydwu metod, więc jeśli chciałbyś dwa wędziska + jeden kołowrotek, to jest to możliwe, żeby zmieściły się w Twoim budżecie, wybierając sprzęt ze średniej półki. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 27 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Po pytaniu odnoszę zupełnie inne wrażenie. Mam niejasne przeczucie, że Prezes naczytał się fantazji o zastosowaniu feedera jako spinningu UL a także zwykłej spławikówki. U niektórych występują w nocy sny, że feeder to magiczne wędzisko do wszystkiego a rano opisują te swoje sny na różnych forach a ludzie czytają i myślą, że jest tak naprawdę. Alexspin jednak polemizowałbym co do półki. Budżet kolegi to 300zł, czyli zasoby na wszystko. Dwa wędziska i wspólny kołowrotek, to zdecydowanie dolna półka o ile wyskrobie jeszcze ze dwie-trzy stówki na żyłki, koszyczki, różne wabiki i dodatkowe akcesoria. Pozostając jednak przy całkowitym budżecie 300zł, patrząc na ceny i ogólny koszt akcesoriów w zdecydowanie ograniczonej ilości, to już nawet wybór bazarowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 27 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Po pytaniu odnoszę zupełnie inne wrażenie. Mam niejasne przeczucie, że Prezes naczytał się fantazji o zastosowaniu feedera jako spinningu UL a także zwykłej spławikówki. U niektórych występują w nocy sny, że feeder to magiczne wędzisko do wszystkiego a rano opisują te swoje sny na różnych forach a ludzie czytają i myślą, że jest tak naprawdę.(...) Co do tego, zgadzam się z Tobą w pełni. Zestaw za 300 PLN jest możliwy do "wyciśnięcia", przynajmniej na początek przygody z wędkarstwem: KJ-ARM300M WJ-EXJ27020 (mam w CW 3-15g i użytkuję z powodzeniem) WJ-ARF330120 przyzwoite i niemal niezniszczalne, to 284,44 PLN i zaliczyłbym je do średniej półki, mimo niskich cen. Niestety, na plecionkę Z25B-012, lub nieco gorszą trzeba parę złotych dołożyć. Do tego dojdą błystki, woblery, gumy, ale ten budżet 300 PLN chyba przewidziany jest na wędziska i kołowrotek. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Docio Napisano 27 Czerwca 2015 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Jak to w reklamie - prawie/chyba czyni wielką różnicę. Poczekamy, zobaczymy, na razie nie ma co się "spinać" z wymyślaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi