Jump to content

Buty do brodzenia Taimen, czy warto??

Recommended Posts

Witam,

tak buszując po sklepach w poszukiwaniu butów do brodzenia znalazłem taki oto komplecik Taimen STX Waders + MDX Jacket. Nigdy nie zamawiałem  z tej strony może ktoś z Was zamawiał i podzieli się doświadczeniem? No i oczywiście czy jest sens pochylać się nad tym zestawem  i oczywiście firmą? Jeżeli nie to co wybrać?

O firmę możesz być spokojny, dobra renomowana firma, znana szczególnie muszkarzom. A co do tematu "Buty do brodzenia", to zalecam bliższe przyjrzenie się zalinkowanej ofercie, gdyż na moje oko, a ślepy jestem jak kret, to akurat są śpiochy, czyli butów brak. Trza sobie osobno dokupić. To oczywiście tak, jak wspominałem, na moje oko. ;)

Edited by Jotes

O firmę możesz być spokojny, dobra renomowana firma, znana szczególnie muszkarzom. A co do tematu "Buty do brodzenia", to zalecam bliższe przyjrzenie się zalinkowanej ofercie, gdyż na moje oko, a ślepy jestem jak kret, to akurat są śpiochy, czyli butów brak. Trza sobie osobno dokupić. To oczywiście tak, jak wspominałem, na moje oko. ;)

Dzięki bardzo za info  :cheers: tak wiem, że są to "śpioszki"  ;)  tylko właśnie ten zestaw przykuł moje oko, także chyba rozglądnę się jeszcze za butami i poczekam bo może ktoś się jeszcze wypowie na temat tego zestawu coś podpowie itp.

Nie wiem na jakie wody konkretnie potrzebujesz wodery ale na rzeki, szczególnie górskie, ludziska wybierają z filcowymi podeszwami, które się nie ślizgają na kamieniach. Z kolei na rzeki nizinne z wydatnym protektorem aby nie ślizgać się na piachu, bo wywrotka może być fatalna.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...