linekmatch28 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 witam zna ktos stronke lub kogos gdzie mozna kupić kile do spławików>???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Poszukaj na allegro, widziałem na pewno, korpusy z balsy, antenki i kile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 niestety niema kili na allegro:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms80 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Możesz kupić w sklepie modelarskim w postaci prętów węglowych i szklanych różnej średnicy. Na ogół są one długości ok 1m, ale zawsze można poprośić by przycieli na odpowiednią długość (podzielą odcinek 1 metrowy). Ja kiedyś kupiłem kilka pręcików o średnicy 1mm do robienia antenek pasujących do spławików Cralusso lub przerabianych przemnie. Węglowe, pomimo minimalnie mniejszej średnicy od orginalnych wydawały mi się sztywniejsze od orginalnych. W sumie z tych precików można trochę różnych patentów poprobić (np adaptorki do spławików typu waggler, czujniki podwieszane lub typu swing-tip itd..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 a jaka jest cena takich precikow metrowych??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms80 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Przykładowe ceny: pręt stalowy d=1mm - 2zł/m (http://www.helipad.pl/pret_stalowy_15_x_1000_mm-3976.html) pręt węglowy d=1mm - 3zł/m (http://www.helipad.pl/pret_weglowy_oslash_10mm-3628.html) Linki podałem do sklepu, w którym kupiłem pręty węglowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
linekmatch28 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 dzieki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts