1papilion9 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 (edited) Zabieram się do kupna obrotówek firmy mepps i tu pojawia się pytanie jaki rozmiar wybrać na szczupaka i jakie wzory. Narazie zakupiłem 2 z seri black fury srebrne z czarnym tłem i czerwonymi oraz zółtymi kropkami o rozmiarze 3. Macie jakieś obrotówki sprawdzone tej firmy na szczupaka? Co do wahadłówek to nie wiem jakiej firmy wziąć jaki kolor i rozmiar na szczupaka oczywiście Moje łowiska to jeziora jedno z 5m głębokie drugie okolo 2m i rzeka warta 2m głębokości Edited September 7, 2015 by 1papilion9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 (edited) Spróbuj na te, a Black Fury już masz Rozmiar 3+ jedynie że chcesz, to możesz i 2 się pobawić Edited September 7, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Będą tak samo łowne jak te, tylko dwukrotnie droższe i mają gorszej jakości strzemiączka, ale to MEPSS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 (edited) Ja również z Meppsów narazie zrezygnowałem. Trochę za drogie... Są dużo tańsze, równie dobrze pracują. A co do D.A.M Effzett również bardzo polecanych, i z półki cenowej Meppsa przejechałem się na jakości... Opisałem to w innym wątku... Zraziłem się do Effzett'a. Edited September 7, 2015 by RybakONB Link to comment Share on other sites More sharing options...
gentleman24 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Mam lusoxa2 srebrnego i leży w domu w pudełku.To dobra obrotówka na jeziora na których nie ma zaczepów,albo trzeba umiejętnie prowadzić.Bez dopalacza blisko leci..Jeszcze może popróbuję z lusoxem Osobiście z tych tańszych a dobrych obrotówek(około 12zł) wolę dam effzett executor nr.3 srebrny niż bym miał brać zwykłą srebrną aglię3). Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 tańsze też muszę kupić bo na początek muszę sie nauczyć prowadzić itd a lowiska i dna nieznam za dobrze, więc jak mam nawet stracić przynęte to wole tańszą Link to comment Share on other sites More sharing options...
gentleman24 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 Ja z tych tańszych i skutecznych używałem błystek Jaxona (z reguły wybierałem srebrne z domieszką czerwonego<paski/kropki>) Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 7, 2015 Author Report Share Posted September 7, 2015 a jak z trwałością w meppsach maja naklejke na blaszkach długo wytrzymują? I jak w tanszych obrotówkach jaxona i dam to wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gentleman24 Posted September 7, 2015 Report Share Posted September 7, 2015 -Dama mam srebrną obrotówkę nr.3 z której czarne napisy z czasem się zdarły a z wahadłówki dam błyszcząca naklejka po prostu się odkleiła i mam kolor uniwersalny srebrny.Od razu Ci mówię,że od zwykłej aglii3 mepsa skuteczniejszy jest(przynajmniej u mnie się sprawdził) effzett executor nr.3 i jest lepiej wyważony.(dalej poleci) - Z jaxona mi się nic nie odkleiło Miałem obrotówkę jaxona (srebrną w czerwone paski),to okonie waliły jeden za drugim. -Mepps Lusox mi się trzyma a też był przetargany po dnie odry.-Troche mi go na odrę szkoda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Mam lusoxa2 srebrnego i leży w domu w pudełku.To dobra obrotówka na jeziora na których nie ma zaczepów,albo trzeba umiejętnie prowadzić.(...). ... zwłaszcza to drugie, więc naucz się wreszcie i przestań wydziwiać w jednym poście, a w kolejnym robić z siebie GURU, bo to już jest nudne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 ... zwłaszcza to drugie, więc naucz się wreszcie i przestań wydziwiać w jednym poście, a w kolejnym robić z siebie GURU, bo to już jest nudne. Też sądzę że problem tkwi w tym drugim, ja osobiście nie mam takich problemów a cały czas z dociążeniem lata. Na Jeziorze z dużą ilościa zaczepów i roślinek Link to comment Share on other sites More sharing options...
RybakONB Posted September 8, 2015 Report Share Posted September 8, 2015 Tu opisałem Effzett`a i ktoś o Meppsach pisał. Nie wiem czy patrzyłeś, czasem wystarczy poszukać Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 A wahadłówki macie jakieś sprawdzone modele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 9, 2015 Report Share Posted September 9, 2015 (edited) Alga Gnom Mors Edited September 9, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 9, 2015 Author Report Share Posted September 9, 2015 Alga Gnom Mors Te już mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 (edited) Te już mam ...i chwatit... Nie daj się namówić na Cyklopy koszmarnie drogie, a wcale nie są żadną rewelacją w stosunku do w/w. Edited September 10, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 10, 2015 Author Report Share Posted September 10, 2015 Takich fikuśnych nie kupuje u mnie w rejonie biorą na naruralne kolory Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 Co do obrotówek, to używam kilka firmy Abu Garcia. Obrotówki bardzo dobrze pracują i są łowne. U mnie okonie za tym modelem szaleją Niestety ostatnio go zerwałem i muszę dokupic Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 10, 2015 Author Report Share Posted September 10, 2015 teraz musze coś tanszego kupić z przedziłu do 10zł max Link to comment Share on other sites More sharing options...
JachuWojtan Posted September 10, 2015 Report Share Posted September 10, 2015 teraz musze coś tanszego kupić z przedziłu do 10zł max Z przedziału do 10zł moim zdaniem najlepsze są Jaxon-lukris, ja polecam jeszcze Abu Garcia, też bardzo dobre Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 11, 2015 Author Report Share Posted September 11, 2015 A te jaxony to w jakich wzorach i kolorach polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ozet Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 Trzy sprawdzone modele obrotówek Jaxon. Dwie pierwsze miały w oryginale gołe kotwiczki, więc wykonałem chwościki z czerwonej włóczki i czarnej nici, gdyż połączenie tych dwóch kolorów dobrze działa na okonie w Warcie i starorzeczach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1papilion9 Posted September 11, 2015 Author Report Share Posted September 11, 2015 (edited) Ok, a jak mam swoje obrotówki mogę dorobić takie ogonki w włóczki czy lepiej dać sobie spokój? Na szczupaka poluję. Edited September 11, 2015 by wind błędy, błędy, błędy ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted September 11, 2015 Report Share Posted September 11, 2015 (edited) Chwościk jeśli nawet nie pomoże, to na pewno nie zaszkodzi. Edited September 11, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts