Jump to content

obrotówki i wahadłówki

Recommended Posts

Zabieram się do kupna obrotówek firmy mepps i tu pojawia się pytanie jaki rozmiar wybrać na szczupaka i jakie wzory. Narazie zakupiłem 2 z seri black fury srebrne z czarnym tłem i czerwonymi oraz zółtymi kropkami o rozmiarze 3. Macie jakieś obrotówki sprawdzone tej firmy na szczupaka?

Co do wahadłówek to nie wiem jakiej firmy wziąć jaki kolor i rozmiar na szczupaka oczywiście

Moje łowiska to jeziora jedno z 5m głębokie drugie okolo 2m i rzeka warta 2m głębokości

Edited by 1papilion9

Ja również z Meppsów narazie zrezygnowałem. Trochę za drogie... Są dużo tańsze, równie dobrze pracują. A co do D.A.M Effzett również bardzo polecanych, i z półki cenowej Meppsa przejechałem się na jakości... Opisałem to w innym wątku... Zraziłem się do Effzett'a.

Edited by RybakONB

Mam lusoxa2 srebrnego i leży w domu w pudełku.To dobra obrotówka na jeziora na których nie ma zaczepów,albo trzeba umiejętnie prowadzić.Bez dopalacza blisko leci..Jeszcze może popróbuję z lusoxem ;)

Osobiście z tych tańszych a dobrych obrotówek(około 12zł) wolę dam effzett executor nr.3 srebrny niż bym miał brać zwykłą srebrną aglię3).

-Dama mam srebrną obrotówkę nr.3 z której czarne napisy z czasem się zdarły a z wahadłówki dam błyszcząca naklejka po prostu się odkleiła :( i mam kolor uniwersalny srebrny.Od razu Ci mówię,że od zwykłej aglii3 mepsa skuteczniejszy jest(przynajmniej u mnie się sprawdził) effzett executor nr.3 i jest lepiej wyważony.(dalej poleci)

- Z jaxona mi się nic nie odkleiło ;) Miałem obrotówkę jaxona (srebrną w czerwone paski),to okonie waliły jeden za drugim. :)

-Mepps Lusox mi się trzyma a też był przetargany po dnie odry.-Troche mi go na odrę szkoda.

Mam lusoxa2 srebrnego i leży w domu w pudełku.To dobra obrotówka na jeziora na których nie ma zaczepów,albo trzeba umiejętnie prowadzić.(...).

... zwłaszcza to drugie, więc naucz się wreszcie i przestań wydziwiać w jednym poście, a w kolejnym robić z siebie GURU, bo to już jest nudne. :angry:

... zwłaszcza to drugie, więc naucz się wreszcie i przestań wydziwiać w jednym poście, a w kolejnym robić z siebie GURU, bo to już jest nudne. :angry:

Też sądzę że problem tkwi w tym drugim, ja osobiście nie mam takich problemów a cały czas z dociążeniem lata. Na Jeziorze z dużą ilościa zaczepów i roślinek :)

Trzy sprawdzone modele obrotówek Jaxon. Dwie pierwsze miały w oryginale gołe kotwiczki, więc wykonałem chwościki z czerwonej włóczki i czarnej nici, gdyż połączenie tych dwóch kolorów dobrze działa na okonie w Warcie i starorzeczach.

b3db7a81f2f3.jpg