Jump to content

Pierwsza sucha mucha :)

marckus
 Share

Recommended Posts

Spoko, spoko! Ważne, żeby była skuteczna. 

No i tutaj się tego boję :) No ale pierwsze koty za płoty i zobaczymy jak to będzie dalej. Zawsze to coś zrobione własnoręcznie i na tą chwilę z tego mam największą satysfakcję.

Edited by marckus

Marckus masz na szczęście wpisane miasto pod awatarem.  :) Nie znam Twojego doświadczenia w połowach muchą a jeśli jest na forum, to wybacz, ale odpuść mi szukanie. :)

Chodzi mianowicie o to, że w Wawie, latem, wieczorami nad wodą są grunciarze i spinningiści szukających wieczornych bolków, notabene bardzo skutecznie. W nocy zostają grunciarze ale pojawiają się muszkarze. Obchodzą wszelkie bystrza, płycizny, miejsca dla innych metod mało atrakcyjne lub wręcz niebezpieczne dla przynęt i zestawów oraz wszelkie dostępne przykosy, przelewy i cokolwiek można by jeszcze dodać. A dodać można piękne jazie, klenie a czasem przywali nawet sandacz.

No to już wiesz o co mi chodzi i jest to na pewno dobra alternatywa na kontrolę łowności swoich wyrobów. I oby były atrakcyjne - dla ryb, czego Ci życzę. :)

Edited by Docio

Marckus masz na szczęście wpisane miasto pod awatarem.  :) Nie znam Twojego doświadczenia w połowach muchą a jeśli jest na forum, to wybacz, ale odpuść mi szukanie. :)

Chodzi mianowicie o to, że w Wawie, latem, wieczorami nad wodą są grunciarze i spinningiści szukających wieczornych bolków, notabene bardzo skutecznie. W nocy zostają grunciarze ale pojawiają się muszkarze. Obchodzą wszelkie bystrza, płycizny, miejsca dla innych metod mało atrakcyjne lub wręcz niebezpieczne dla przynęt i zestawów oraz wszelkie dostępne przykosy, przelewy i cokolwiek można by jeszcze dodać. A dodać można piękne jazie, klenie a czasem przywali nawet sandacz.

No to już wiesz o co mi chodzi i jest to na pewno dobra alternatywa na kontrolę łowności swoich wyrobów. I oby były atrakcyjne - dla ryb, czego Ci życzę. :)

Dzięki Ci za dobre słowo :) W sumie to w tym sezonie zacząłem przygodę z muchą i jestem samoukiem bo niestety nie mam od kogo się uczyć (książki, czasopisma no i internet) ale wszystko z czasem :) No i może ten dział zacznie żyć tak jak dział spinningowy :D

Edited by marckus

No i może ten dział zacznie żyć

Uwierz, że zdjęcia muszek własnoręcznie wykonanych to jak zdjęcia biżuterii. Choć się nie nosi to zawsze oko przyciąga.  :)

Edited by Docio

dzisiaj stworzyłem pierwszą suchą muchę trochę wygląda tragicznie ale od czegoś trzeba zacząć

Spoko, jak bym był pająkiem to bym ją zeżarł :D

• 1 month later...