Majcher92 Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Jakie znacie i polecacie łowiska komercyjne w woj.Łódzkim? Kto był łowił,ile kosztowała taka przyjemność? Wszelkie opinie i krótka charakterystyka mile widziana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Po co Ci łowiska komercyjne? Za wędkowanie w J. Sulejowskim zapłacisz 20.- zł/doba (dla członków PZW) lub 40.- zł/doba (dla niezrzeszonych). Kartę i tak musisz posiadać, bo coraz liczniejsze "komercje" też już tego wymagają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 21, 2015 Author Report Share Posted December 21, 2015 (edited) Potrzebne mi po to żeby coś sobie połapać,niestety u mnie w okolicy taka nędza jest że ciężko coś złapać. Z tego co wiem to nad J.Sulejowskim w tym roku też wcale lepiej nie jest. Edited December 21, 2015 by Młodszy92 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 W tym roku nigdzie dobrze nie było - taki rok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Dokładnie. Łowiłem na komercji w Wielkopolsce i tyż nic... Właśnie na J. Sulejowskim miałem tegoroczny najlepszy wynik - szczupak 60cm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 21, 2015 Author Report Share Posted December 21, 2015 A w którym miejscu nad Sulejowem można wykupić zezwolenie? Z łódki łowiłeś czy z brzegu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Przez 7 dni w tyg i całą dobę w stanicy wędkarskiej w Barkowicach Mokrych. Wykupując zezwolenie masz je od razu z połowem z łodzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 21, 2015 Author Report Share Posted December 21, 2015 A Ty często wędkujesz nad tym zbiornikiem? Jak z rybą,idzie coś złapać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 W tym roku połowili jedynie w czerwcu. Ja cały sezon nastawiam się na białoryb, machnąłem na razie ręką na spinning. Dopiero od jesieni nastawiam się na okonie, nie ganiam za mrzonkami. I podczas, gdy ja łowiłem duże ilości okoni, moi koledzy wracali o kiju, bo ani w trollingu, ani z rzutu nic nie łowili. U nich pustki i sporadycznie jakaś ryba, to u mnie siata okoni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 21, 2015 Author Report Share Posted December 21, 2015 Dzięki za info,w przyszłym sezonie postaram się wybrać jak znajdę trochę czasu :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 (edited) (...) Z łódki łowiłeś czy z brzegu? Z brzegu, przy betonowej opasce ciągnącej się wzdłuż zachodniego brzegu od przystani jachtowej. Razem ze mną wędkowało kilkanaście osób. Przez trzy godziny tylko ten mój jeden szczupak... W tym samym czasie, trzej koledzy łowiący z łódki, z ehosondą, nie złowili nic... W tym roku powróciłem na łono PZW i nastawiam się na Wartę w okręgach Sieradzkim, Poznańskim i Pilskim. Dawno nie wędkowałem w rzekach. Ciekawe też co pływa w Jeziorsku. Zobaczymy. Edited December 22, 2015 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 22, 2015 Author Report Share Posted December 22, 2015 To życzę powodzenia i samych okazów na kiju :-) pochwal się jak coś złapiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 (...) pochwal się jak coś złapiesz. Pewnie najprędzej "syfa"... Ale nadzieja umiera ostatnia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 22, 2015 Author Report Share Posted December 22, 2015 Trzeba myśleć pozytywnie :-) Rok 2015 chyba wszędzie był kiepski jeśli chodzi o ryby,z każdym co rozmawiałem to mówił że w tym roku to straszna nędza..także następny sezon musi być lepszy :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted December 22, 2015 Report Share Posted December 22, 2015 Jeśli chodzi o łowiska to polecam zb. "Bogdałów" - W maju złowiłem 9 sztuk, największy 70cm i 3,1kg. 3 niewymiarowe i reszta powyżej 60cm. Jednak tak jak napisał Jarek że ryby brały tylko w maju (drapieżniki) i czerwcu (białoryb) bo we wrześniu wykupiłem na kolejne dwa tygodnie i trafił się tylko jeden króciak. Dużo tam jest płoci i okoni, jednemu wędkarzowi trafił się amur 12kg i lin 2,5kg. O sandaczach słyszałem że były ale już dawno temu. Pozwolenie należy wykupić w Nadleśnictwie Turek - 2tyg 40pln. Łowić można tylko od świtu do zmierzchu + godzinę przed i po. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Majcher92 Posted December 22, 2015 Author Report Share Posted December 22, 2015 Dzięki za propozycję,ale niestety za daleko,odpada jak na tą chwilę. 145km w jedną stronę to trochę przesada :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts