Indiana Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 Witam szukam wędki jednej do łowienia gruntownego na jeziorze i kanałach do 150 zł, dobrze też jak by nadawała się do spinningu. Druga także jezioro i kanał ale na splawik do max 100zl. Również prosił bym o pomoc w wyborze kołowrotków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WierzbaAdrian2001 Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 No więc jeśli chodzi o TANIE wędki to poszukać w jaxonie np. Gruntowa z Black arrowa , splawikowka jak na r,się bolonka, o kołowrotek.... Też raczej JAXONA może... Trawis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Posted April 2, 2016 Author Report Share Posted April 2, 2016 Nie rozumie tego ="splawikowka jak na r,się bolonka, o kołowrotek.." kołowrotek oczywiście jak coś nie w cenie wędki myślę że też w granicach 100zl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Posted April 4, 2016 Author Report Share Posted April 4, 2016 Pomoże mi ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NeoCM Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Napisałeś takie masło maślane i nie bardzo można się odnieść do tego co napisałeś. Jedyne co zwróciło moją uwagę, to wybór wędziska do gruntu i do spina. Tak się zbytnio nie da. Oczywiście da się łowić. ale nie jest to komfortowe. Musisz podać więcej szczegółów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 (edited) Indiana, nie ma wędzisk uniwersalnych, więc połączenie gruntówki ze spinningiem, to jak krzyżówka psa z kocicą. "Od bidy" mogłoby za taki "uniwersał" służyć model WJ-SAD33030, ale jak napisałem "od bidy". Już z kołowrotkiem lepiej, bo model KJ-ARM300M obsłuży Ci obie metody. Co do spławikówki nie wypowiem się, bo ostatni raz na spławik łowiłem 50 lat temu... Edited April 5, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Posted April 5, 2016 Author Report Share Posted April 5, 2016 Jestem amatorem.Czyli szukam wedziska gruntownego które nada się do łowienia na jeziorach i kanałach oraz wedziska służącego do łowienia metodą na splawik. A o jakie szczegóły chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Posted April 13, 2016 Author Report Share Posted April 13, 2016 Byłem w sklepie wędkarskim dotykałem oglądałem i spodobała mi się ta http://sklepwedkarz.pl/4863-wedka-robinson-kinetik-feeder-3-60m-45-120g-32.htmlpolecicie do tego jakis kołowrotek z wolnym biegiem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Copino Posted May 6, 2016 Report Share Posted May 6, 2016 Co do kołowrotka to masz już podany dobry model który na pewno się sprawdzi,czyli konkretnie Jaxon HTX gdzie masz 6 łożysk w tym jedno oporowe,posłuży Ci do obu metod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
khadi89 Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 to wyjdę przed szereg bo droższa ale co myślicie o Robinson Kinetik Feeder? już się naczytałem sporo i pewnie się zdecyduję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 już się naczytałem sporo i pewnie się zdecyduję I już sam zdobyłeś niezbędną wiedzę. Teraz pozostaje Ci tylko i wyłącznie podjęcie własnej decyzji. I nie ma po co zwlekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorsz0 Posted October 9, 2016 Report Share Posted October 9, 2016 Khadi i jak kupiłeś Robinson Kinetik Feeder? Jak wrażenia na wodzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts