Jump to content

Prezent dla kumpla wędkarza

Adrian Piątek
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich bardzo serdecznie, jestem nowym członkiem forum i bardzo proszę o pomoc. 

Z wędkarstwem mam niewiele wspólnego, właściwie nie byłem nigdy na rybach, ale potrzebuję pomocy. Mój najlepszy przyjaciel jest zapalonym wędkarzem i zbliża się jego osiemnastka. Na moją 18 wymyślił mi kreatywny i fajny prezent, dlatego nie chcę dać mu kasy i mieć z głowy, chciałbym też podarować mu coś fajnego. I tu moje pytanie. Co można kupić wędkarzowi, gdy nie znam specyfikacji jego wędki i w ogóle nie wiem jaki ma sprzęt, czyli coś uniwersalnego. Jeśli chodzi o budżet to ok. 150zł mogę wydać. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mogli od razu podesłać jakieś linki do konkretnych produktów.

Z góry dziękuję serdecznie za pomoc i pozdrawiam! :)

Bez wiedzy o metodach jakimi poławia trafienie z "kreatywnym i fajnym" sprzętem wynosi ok 5%. A może nieco więcej, niech no pogrupuję tematycznie.

Grunt i ciężki grunt. Standardowy spławik, match (aby znów nie wywoływać burzy ;) ), przepływanka zwykła i odległościowa oraz bat. Spinning lekki, szczupak, sandacz, pstrągi, trocie. Wędkowanie morskie z kutrów i z plaży. Wędkarstwo muchowe.

No faktycznie wyszło najogólniej 10% szans. Jeśli jednak dodamy upodobania do określonych wędzisk z podziałem na akcje i pracę oraz firmy, które lubi lub wręcz odwrotnie, to już mi wychodzi nie 10%, nie 5% ale tylko 2% szans na trafienie z przydatnością sprzętu.

Ha, zapomniałem o całym majdanie wędkarstwa karpiowego i zawodniczego :) Oj czuje porażkę.

Może coś uniwersalnego, przydatnego bez względu na metodę łowienia? Na przykład: nóż, okulary polaryzacyjne, torba, plecak, skrzynka na akcesoria, termos itp.

• 1 month later...

Książka to też ciekawy pomysł na prezent,natomiast moim zdaniem faktycznie bez żadnych szczegółów ciężko będzie nam cokolwiek doradzić i pomóc,nie wiemy jakie metody połowu stosuje Twój kolega,podaj dodatkowe informacje. Z uniwersalnych prezentów polecam akcesoria typowo wędkarskie oraz odzież.

• 5 months later...