dzido123 Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 Witam . Łowie na rzece San , Chciałbym się dowiedzieć czy lin żyje w rzece . Za odpowiedzi dziękuje . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Docio Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 Jak najbardziej, choć czy w Sanie, to mam wątpliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 W naszej Pilicy widywałem liny tylko w bardzo leniwym uciągu i w pobliżu starorzeczy, w które mogły sobie wpłynąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted June 30, 2016 Report Share Posted June 30, 2016 (edited) W wolniejszym przyujściowym odcinku Sanu, może występować i nawet nieźle się tam czuć, choć to w zasadzie ryba wód stojących, lub co najwyżej leniwego nurtu. W szybszych odcinkach rzeki, może występować przez pewien czas "gościnnie", po gwałtownych przyborach wód, zalewajacych okoliczne tereny wraz ze starorzeczami. Wówczas takie ryby jak lin czy karaś, pojawiają się tam gdzie w normalnych warunkach nie powinno ich być. Zdarza się tak w stosunkowo szybkiej przecież Warcie. Edited June 30, 2016 by Ozet Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzido123 Posted June 30, 2016 Author Report Share Posted June 30, 2016 Dzięki za odp . Karasie to wiem że występują , bo zdarzyło mi się złowić kilka , największy miał 44 cm . Od dawna się zastanawiałem czy są liny w Sanie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts