dzido123 Napisano 30 Czerwca 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2016 Witam . Łowie na rzece San , Chciałbym się dowiedzieć czy lin żyje w rzece . Za odpowiedzi dziękuje .
Docio Napisano 30 Czerwca 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2016 Jak najbardziej, choć czy w Sanie, to mam wątpliwość.
Jotes Napisano 30 Czerwca 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2016 W naszej Pilicy widywałem liny tylko w bardzo leniwym uciągu i w pobliżu starorzeczy, w które mogły sobie wpłynąć.
Ozet Napisano 30 Czerwca 2016 Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2016 (edytowane) W wolniejszym przyujściowym odcinku Sanu, może występować i nawet nieźle się tam czuć, choć to w zasadzie ryba wód stojących, lub co najwyżej leniwego nurtu. W szybszych odcinkach rzeki, może występować przez pewien czas "gościnnie", po gwałtownych przyborach wód, zalewajacych okoliczne tereny wraz ze starorzeczami. Wówczas takie ryby jak lin czy karaś, pojawiają się tam gdzie w normalnych warunkach nie powinno ich być. Zdarza się tak w stosunkowo szybkiej przecież Warcie. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Ozet
dzido123 Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Zgłoszenie Napisano 30 Czerwca 2016 Dzięki za odp . Karasie to wiem że występują , bo zdarzyło mi się złowić kilka , największy miał 44 cm . Od dawna się zastanawiałem czy są liny w Sanie .
Rekomendowane odpowiedzi