Adrian Olejak Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Potrzebuje wędki na spinning,kołowrotka i żyłki do tego. Nie wiem ile potrzebuje wydać ale nie będę łowił na to jakiś nie wiadomo jakich dużych potworów tylko takie do 70-80 cm. Więc myślę, że 200 zł starczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Adrian, w dzisiejszych czasach, ryba 70-80 cm, to już jest potwór. To już naprawdę zacna ryba! A ty tak piękne rybska, przeliczyłeś po 2,50 zł za każdy jej cm (200 zł : 80 cm=2,50 zł/1cm)? No już nie bądź chitrus i dołóż chociaż na 5 zł/1 cm. Sorry za żarcik! A "starczy", to jest uwiąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Olejak Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 W sumie potwór.. To niech będzie to 400 zl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 (edited) A luknij sobie zatem na coś takiego: 1. Taki kijek 2. I taki kołowrotek I jeszcze Ci kasy deczko zostanie na żyłkę, plecionkę i drobne "duperele". Ups! Kijka szukaj raczej do 25 g, a długość w zależności, czy z brzegu, czy z łodzi będziesz łowił. Edited July 28, 2016 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Olejak Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 Z brzegu będę łowił więc krótka wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Olejak Posted July 28, 2016 Author Report Share Posted July 28, 2016 @Jotes Zapytam tutaj bo nie chce otwierać drugiego tematu. Znasz się na wędkach na suma? Bo potrzebuje wędki jak i kołowrotka typowo sumowego?. Bo ostatnio mi pękła wędka na sumiku. Sumy ok. 1.5-2.5 metrow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 Z brzegu będę łowił więc krótka wystarczy. Odwrotnie Kolego. Krótka z łódki. Moim zdaniem optymalna długość do łowienia z brzegu to 270cm. Żeby Ci utrudnić wybór, zaproponuję Ci wędzisko model CHC-22-33-275 i kołowrotek Maxima, masz do niego szpulę aluminiową zapasową identyczną jak główna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jungu Posted July 28, 2016 Report Share Posted July 28, 2016 (edited) Na suma polecam wędziska firmy Catgear np: Titan Cat-Fight CW 400g dł 3,2m lub trochę tańszą Trabucco Maxxis Monster 150g dł 2,4m. W kołowrotkach nie pomogę Alex nie wiemy czy Adrian będzie łowił na spina czy grunt, a do tego powinny być różne wędziska... wędzisko dragona jest solidne ale nie jestem pewien czy da radę z 2m potworem. Jeśli wędzisko na spining to szukałbym coś z większym CW np: Mikado Cat Territory Troll&Spin CW 50-180 i 2,7m . Edited July 28, 2016 by jungu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 (edited) Potrzebuje wędki na spinning,kołowrotka i żyłki do tego. (...) (...)Alex nie wiemy czy Adrian będzie łowił na spina czy grunt (...) Adam, wydaje mi się, że określił się w pierwszym poście, stąd moja propozycja... O wędzisko sumowe pytał później, dodatkowo, a że na sumach się nie znam, nie wtrącałem się w tę część tematu. Edited July 29, 2016 by Alexspin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 @Jotes Zapytam tutaj bo nie chce otwierać drugiego tematu. Znasz się na wędkach na suma? Bo potrzebuje wędki jak i kołowrotka typowo sumowego? Znać się nie znam, więc nie podpowiem. To akurat jest ciężkie "rzemiosło", więc i ciężki kij jest konieczny, choć bez przesady, a i kołowrotek solidny, z wyższej półki i minimum wielkości 5000-6000, ale koniecznie o bardzo solidnej i wytrzymałej konstrukcji. Ale co konkretnie, tego już nie podpowiem. Poszperaj sobie w sklepsumowy.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Jarku, nie bądź taki skromny. Przecież łowisz sumy i to wcale nieliche. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 (edited) Jarku, nie bądź taki skromny. Przecież łowisz sumy i to wcale nieliche. Alek, nigdy nie ukrywałem, że moje pogonie za tą rybą, zawsze kończyły się tylko na... samej pogoni (za mrzonkami ). Ale owszem, kiedy wracałem do połowu sandaczy, to trafiały się i sumy, ale jednak nigdy nie przekroczyłem magicznego (dla mnie) 1,20 m długości. Uznałem w końcu ich wyższość i to, że nie jest mi pisane złowić dużego suma. Zresztą! Po kiego licha mi taka góra mięsa? Alek, nie mogąc oprzeć się pokusie, daję link do moich sumów gigantów. A tutaj główny bohater. Edited July 29, 2016 by Jotes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted July 30, 2016 Report Share Posted July 30, 2016 Gratulacje, ja nawet takiego nie złowiłem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts