Jump to content

Zestaw spinningowy

Recommended Posts

Adrian, w dzisiejszych czasach, ryba 70-80 cm, to już jest potwór. To już naprawdę zacna ryba! A ty tak piękne rybska, przeliczyłeś po 2,50 zł za każdy jej cm (200 zł : 80 cm=2,50 zł/1cm)? No już nie bądź chitrus i dołóż chociaż na 5 zł/1 cm. :)

Sorry za żarcik! A "starczy", to jest uwiąd.  :rolleyes:

Z brzegu będę łowił więc krótka wystarczy.

Odwrotnie Kolego. Krótka z łódki. Moim zdaniem optymalna długość do łowienia z brzegu to 270cm.

Żeby Ci utrudnić wybór, zaproponuję Ci wędzisko model CHC-22-33-275 i kołowrotek Maxima, masz do niego szpulę aluminiową zapasową identyczną jak główna.

Na suma polecam wędziska firmy Catgear np: Titan Cat-Fight CW 400g dł 3,2m lub trochę tańszą  Trabucco Maxxis Monster 150g dł 2,4m. W kołowrotkach nie pomogę

Alex nie wiemy czy Adrian będzie łowił na spina czy grunt, a do tego powinny być różne wędziska... wędzisko dragona jest solidne ale nie jestem pewien czy da radę z 2m potworem. Jeśli wędzisko na spining to szukałbym coś z większym CW np: Mikado Cat Territory Troll&Spin CW 50-180 i 2,7m .

Edited by jungu

Potrzebuje wędki na spinning,kołowrotka i żyłki do tego. (...)

(...)Alex nie wiemy czy Adrian będzie łowił na spina czy grunt (...)

Adam, wydaje mi się, że określił się w pierwszym poście, stąd moja propozycja... :)

O wędzisko sumowe pytał później, dodatkowo, a że na sumach się nie znam, nie wtrącałem się w tę część tematu. ;) 

Edited by Alexspin

@Jotes

Zapytam tutaj bo nie chce otwierać drugiego tematu. Znasz się na wędkach na suma? Bo potrzebuje wędki jak i kołowrotka typowo sumowego?

Znać się nie znam, więc nie podpowiem. To akurat jest ciężkie "rzemiosło", więc i ciężki kij jest konieczny, choć bez przesady, a i kołowrotek solidny, z wyższej półki i minimum wielkości 5000-6000, ale koniecznie o bardzo solidnej i wytrzymałej konstrukcji. Ale co konkretnie, tego już nie podpowiem. Poszperaj sobie w sklepsumowy.pl ;)

Jarku, nie bądź taki skromny. Przecież łowisz sumy i to wcale nieliche.

Alek, nigdy nie ukrywałem, że moje pogonie za tą rybą, zawsze kończyły się tylko na... samej pogoni (za mrzonkami :) ). Ale owszem, kiedy wracałem do połowu sandaczy, to trafiały się i sumy, ale jednak nigdy nie przekroczyłem magicznego (dla mnie) 1,20 m długości. Uznałem w końcu ich wyższość i to, że nie jest mi pisane złowić dużego suma. Zresztą! Po kiego licha mi taka góra mięsa?  :D

Alek, nie mogąc oprzeć się pokusie, daję link do moich sumów gigantów. ;)

A tutaj główny bohater.  :faja:

Edited by Jotes