Minus Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Witam jak w temacie dysponuję sporą ilością map batymetrycznych (głównie woj. Pomorskie ale są również Kujawy, Mazury i inne) Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o pw lub niech moderator stworzy osobny dział mapy a ja mu prześlę wszystko i już on zadba żeby to się znalazło na forum Mapy pochodzą z Politechniki Gdańskiej oraz Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 A to nie jest tak ze na forum Politechniki one są dostępne ? Pytam bo moja zona jak na Uniwerek Gdański chodziła to mi mówiła o tym , ze to jest na ich forum ponoć dostępne. Pomysł wypas , jestem za tym aby admin na stałe wkleił tu te mapy, każdy by miał dostęp do nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 4, 2012 Author Report Share Posted March 4, 2012 (edited) nie wiem czy są dostępne ale ja je mam na kompie - kilkaset jezior więc warto zamieścić Edited March 4, 2012 by Minus Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 To trzeba adminów zaprosić do współpracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
wind Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 zastanowimy się nad tym jak rozwiązać problem praw autorskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 minus, jeśli masz prawo rozprzestrzeniać je w sieci to można wrzucić... Najlepiej by było, gdybyś dowiedział się u źródła czy możesz je udostępnić, czy raczej będzie to łamanie praw autorskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 4, 2012 Author Report Share Posted March 4, 2012 e tam prawa autorskie, wrzucamy tylko jak????, nikt do nich nie ma żadnych praw Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicco Puccini Posted March 4, 2012 Report Share Posted March 4, 2012 Praw autorskich lepiej nie łamać, można sobie ładnie nagrabić w ten sposób... Link to comment Share on other sites More sharing options...
baloonstyle Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Jarek i co dodałeś te mapy? Bo tak szukam ale nic nie widzę i zastanawiam się czy może źle szukam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
okoniarz Posted March 6, 2012 Report Share Posted March 6, 2012 Niektóre są dość szczegółowe, ale przeważają tylko obrysy jezior. Sam kiedyś próbowałem zdobyć mapę interesującego mnie jeziora i pisałem min. do wojska, wydziału kartografii, geodezji itd. Niestety - tylko z wojska ktoś mi odpisał, że posiadają takie mapy, ale nie mogą ich udostępnić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minus Posted March 6, 2012 Author Report Share Posted March 6, 2012 nie wrzuciłem bo max rozmiar jaki można wrzucić to 2mb a mapy po spakowaniu to 17 mb Link to comment Share on other sites More sharing options...
hege Posted March 11, 2012 Report Share Posted March 11, 2012 Na forum została zainstalowana aplikacja, która mam nadzieję ułatwi wszystkim, dodawanie i pobieranie plików w szczególności map. Proszę tylko pamiętać, żeby dodawać pliki/mapy swojego autorstwa, lub jeżeli autor wyraził na to zgodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts