Jump to content

Mapy batymetryczne

Minus
 Share

Recommended Posts

Witam

jak w temacie dysponuję sporą ilością map batymetrycznych (głównie woj. Pomorskie ale są również Kujawy, Mazury i inne)

Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o pw lub niech moderator stworzy osobny dział mapy a ja mu prześlę wszystko i już on zadba żeby to się znalazło na forum

Mapy pochodzą z Politechniki Gdańskiej oraz Wojewódzkiego Inspektoratu Ochrony Środowiska

A to nie jest tak ze na forum Politechniki one są dostępne ?

Pytam bo moja zona jak na Uniwerek Gdański chodziła to mi mówiła o tym , ze to jest na ich forum ponoć dostępne.

Pomysł wypas , jestem za tym aby admin na stałe wkleił tu te mapy, każdy by miał dostęp do nich.

Niektóre są dość szczegółowe, ale przeważają tylko obrysy jezior.

Sam kiedyś próbowałem zdobyć mapę interesującego mnie jeziora i pisałem min. do wojska, wydziału kartografii, geodezji itd.

Niestety - tylko z wojska ktoś mi odpisał, że posiadają takie mapy, ale nie mogą ich udostępnić.

Na forum została zainstalowana aplikacja, która mam nadzieję ułatwi wszystkim, dodawanie i pobieranie plików w szczególności map.

Proszę tylko pamiętać, żeby dodawać pliki/mapy swojego autorstwa, lub jeżeli autor wyraził na to zgodę.