KhalDrogo Napisano 14 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2016 Witam po paru wyjazdach na spining ze szwagrem czas na moj pierwszy sprzet (chyba zlapalem bakcyla ).Dopiero zaczynam swoja przygode ze spiningiem przeczytalem juz sporo tematow ale mam do was prosbe o dobranie optymalnego sprzetu dla mnie do polowu glownie z brzegu na rzekach lub gdzies na jeziorku,wiekszym stawie.Zdecydowalem sie na wedzisko 2.70 cw 5-20 mysle ze wystarczy max 25 nie mam swoich typow co do sprzetu z tym zwracam sie z prosba do was Moj budzet na kij i kolowrotek to 300zl +-50zl kosztem czegos lepszego jesli taka okazja sie trafi z gory dziekuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Wędzisko. Kołowrotek. Żyłka. Plecionka. Na pewno się nie zawiedziesz. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioPiotrek Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 A jaki chcesz ryby łowić ??? Szczupak Okoń Boleń Sandacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KhalDrogo Napisano 15 Sierpnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Nie nastawiam sie typowo pod jeden gatunek chce ciagnac wszystko co siadzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wind Napisano 15 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2016 Spróbuj na początek wyciągnąć polskie znaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie nastawiam sie typowo pod jeden gatunek chce ciagnac wszystko co siadzie No to nie masz nad czym się zastanawiać, skorzystaj z moich rekomendacji, póki jest promocja cenowa. Jestem pewien, że nie pożałujesz. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 A ja proponuję CUPIDO RAZOR MEDIUM SPIN - dość mocny i bardzo czuły kij z wklejoną szczytówką i kołowrotek BANAX KARIS 2000 na 10 łożyskach - delikatnie mówiąc, bardzo udana kopia Ryobi Zaubera. Tym kijem wyczujesz branie nawet małego okonia a zestaw spokojnie poradzi sobie z holem większej ryby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Napisano 16 Sierpnia 2016 Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Uważam, że dla początkującego, "wklejanka" jest mało odpowiednia. To już specjalistyczny sprzęt. Rozpocznij od tradycyjnego spinningu, potrenuj, naucz się czytać wodę i odnajdywać ryby. "Wklejanka" nie złowi za Ciebie i moim zdaniem wcale nie ułatwi wejścia w spinning. Mam dwa wędziska z wklejanymi szczytówkami 300cm/1-10g i 275cm/1-7g, lubię czasem pobawić się paprochami i smużakami, zwłaszcza wiosną na wzdręgi i okonki (nie okonie, tylko okonki), ale moim ulubionym wędziskiem jest tradycyjny lekki kijek. Ostatnio stała się nim SHIMANO Catana 270cm/3-14g i tradycyjna zabawa przynętami (wirówki, wahadłówki, woblery) od 2 do 20g. Zaznaczam, że to moje subiektywne odczucia - każdy ma swoich znajomych... Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Alexspin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KhalDrogo Napisano 16 Sierpnia 2016 Autor Zgłoszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 Dziękuje za rady skorzystam z zestawu który polecił mi alexspin i mam nadzieje ze da mi sporo przyjemności taki sprzęcik jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi