TomekLBN Napisano 19 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Października 2016 Witam robił ktoś kiedyś zakupy wędkarskie na Aliexpress? Ile trwa faktyczne doręczenie paczki ? Idzie zima więc jest trochę czasu i mam chęć zamówić sobie kilka gadżetów (woblerów i plecionek). Mam jednak obawy, że takie rzeczy mogą być słabej jakości. Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym zakresie?
Jotes Napisano 19 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Października 2016 Mam jednak obawy, że takie rzeczy mogą być słabej jakości. Jeśli już masz jakiekolwiek obawy, to po co się w to pchać? Po co Ci woblery, które mogą się okazać bezużytecznym bublem? Nie bez znaczenia jest to, jak taki wobler zachowuje się w wodzie, a przecież i w Polsce są świetni i renomowani producenci tych przynęt. Podobnie plecionka kupiona za psi grosz może się okazać przydatna jedynie do wyszywania. A co, jeśli chybisz z takimi zakupami? 1
JKarp Napisano 19 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Października 2016 Na forum Spławik i Grunt jest cały wątek o zakupach na Ali. Jarek zgadza się - mamy swoich strugaczy, mamy całkiem dobre firmy. Tylko, że tam ceny są po prostu śmieszne a jakość porównywalna do tego co jest w sklepach. Ja np porównywałem kilka razy ceny materiałów PVA, które u nas najtańsze nie są. Jakość jest taka sama jak u nas a ceny bez porównania i mało tego - za niższą cenę masz więcej worków PVA lub dłuższą siatkę PVA. Nie wspominam, że są PVA w opakowaniach jak FOX oczywiście bez napisu o połowe tańsze.. I tak jest praktycznie w każdym przypadku. Kolega kupił sobie power bank 30 000 mAh za ...35 zł i jest zadowolony ( to tak nie o wędkarstwie ). JK
Jotes Napisano 19 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 19 Października 2016 Pogmerałem sobie właśnie w tym sklepie i faktycznie ceny "kosmos". Poczytałem też o zamówieniach i czasie realizacji i kto wie, czy nie podpuszczę się na zakup ze trzech kołowrotków wielkości 1000? Przy takich cenach, dla mnie ryzyko żadne. Żona pewnie dorzuci swoje zakupy (szydełka, druty i inne akcesoria) i sprawdzimy ten sklep osobiście.
Astarot Napisano 21 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Korzystaliśmy z żoną z Aliexpress. Ceny szok, ale polecam dobrze czytać aukcję. My z tego co kupowaliśmy (elektronika, kable, maskotki dla dzieci) jesteśmy bardzo zadowoleni. Paczka najdłużej szła 1,5 miesiąca Edytowane 21 Października 2016 przez Astarot
Bololeszcz Napisano 25 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2016 Zamawialem plecionke wysylka trwa do 3 mies ale jest darmowa
Jotes Napisano 25 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2016 Ile trwa faktyczne doręczenie paczki ? Poradnik Aliexpress
zwykły michał Napisano 25 Października 2016 Zgłoszenie Napisano 25 Października 2016 Około miesiąca, czasami dłużej. Oczekiwanie jest największym minusem tego rodzaju zakupów. Jeśli paczka nie dojedzie w określonym czasie można żądać zwrotu pieniędzy. Kupowałem kilka razy drobne rzeczy i tylko raz nie dojechała. Ceny jakie są każdy widzi więc warto spróbować.
stryju1 Napisano 12 Grudnia 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Grudnia 2019 (edytowane) PRZYDATNE LINKI DO ŁOWNYCH GU, ITP. Z ALI 1. Cannibal twister: 2. Cannbal: 3. Easy Shiner: 4. Awaruna: 5. Rock Shiner: 6. Minnow Shad: 7. Drive Shad: 8. Super Fluke: 9. Relax Kpoyto: 10. Mepps: Edytowane 12 Grudnia 2019 przez wind edycja linków
stryju1 Napisano 12 Grudnia 2019 Zgłoszenie Napisano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Mega tanie bluzy wędkarskie Edytowane 12 Grudnia 2019 przez wind edycja linku
Aliexpress Fishing Tanie Wędkowanie Napisano 11 Czerwca 2020 Zgłoszenie Napisano 11 Czerwca 2020 Jeśli ktoś chce zakupić sprawdzony sprzęt wędkarski z aliexpress to warto odwiedzić Grupę Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi