Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Broń Boże nie podejrzewam. Kamatsu używałem do bata z przyponem, dość dobre haki. Biorę do serca to co polecasz. Jak coś źle zabrzmiało przepraszam.

Jarek jeszcze jedno, rippery małe do troka też polecasz?, czy tylko twistery?

edit: używaj, proszę, opcji "edytuj". wind

Napisano (edytowane)

Nie jestem zasłużonym członkiem jak Wy ;). Wyciągnę wnioski z wypowiedzi kolegów. Uwaga okonie Stawny na troku z paprochem nadchodzi. Zarzucam links na koniec: To dzisdzia paproch I jego blog:

Edytowane przez wind
edycja linku
Napisano

Quartz pisze:

Prezesie, napijmy się oranżady.

A jak powszechnie wiadomo, polska oranżada jest najlepsza na świecie. Wielu twierdzi, że nawet lepsza niż oranżada szkocka. ;)

Napisano (edytowane)

Ozet, a kiedyś i dalej pod PŃ w Wirach jest wirenka może znasz Wielkopolską orężadę z pod PŃ.

Piszę z Tel. tu - dzięki za sugestie Wind!

Edytowane przez stawny
Napisano

No... nie mam. Ale mam jeszcze spory zapas raczków Berkleya lub Mannsa. Dawniej na nie łowiłem i były całkiem łowne, ale i tak więcej łowiłem na swoje ulubione przynęty (paproszki).

Napisano

No... nie mam. Ale mam jeszcze spory zapas raczków Berkleya lub Mannsa. Dawniej na nie łowiłem i były całkiem łowne, ale i tak więcej łowiłem na swoje ulubione przynęty (paproszki).

I o to chodzi. Bo jak oglądam jakieś durne filmy WMH (tak, te co dostałeś gratis to mnie szlag trafia). Sandacz, ślepy jak kret na 8 metrach a tu teksty - zmieniłem na niebieskiego (i tu oczywiście pada nazwa firmy) - od razu biorą.

Napisano (edytowane)

Panowie podobno żabki Mannsa do główek były niezłe kiedyś. Ja je widziałem dawno,dawno temu w wędkarskim. Podobno nieźle wabiły klenie jazie i okonie. Tak samo gumowe raczki Mister Twister lata 90, potem Relax. Szał nad morzem na gumowe raczki był. Ciekawe czy teraz na wodzie stojącej na troku też by działały.

Ktoś ma film WMH boczny trok i morska gruntówka zapodać w pliku, bo na necie i chomiku filmy pokasowali z WMH tak na marginesie

Edytowane przez stawny
Napisano (edytowane)

Ktoś ma film WMH boczny trok i morska gruntówka zapodać w pliku, bo na necie i chomiku filmy pokasowali z WMH tak na marginesie

Chyba żartujesz, to jawne namawianie do łamania praw autorskich. Późno w nocy (raczej nad ranem) to leci co jakiś czas na FokusTV. Nic ciekawego moim zdaniem.

Dwa, to nie są raczki. ;)

Edytowane przez quartz
Napisano (edytowane)

Ale co raczki? W morzu pływają zwą to raczki ;) a to chyba krewetka jakaś. Zwał jak zwał, ale gumowa jej podróba działała dawno temu na morskie słone falochronowe okonie.

Ten robaczek ma piękny bursztynowy kolor ile takie coś $? Kolor ms superrr i ten wtopiony brokat zielony miodziooo.

Mówisz, że wmh lipa-może racja, a prawa autorskie teraz je łamią nawet na cda i zalukaj. Wszystko wiara ściąga teraz w necie! (kobiety też ściągają) ;)

Edytowane przez stawny
Napisano

Ale co raczki? W morzu pływają zwą to raczki ;) a to chyba krewetka jakaś. Zwał jak zwał, ale gumowa jej podróba działała dawno temu na morskie słone falochronowe okonie

To poszukaj: lucky john hogy hog

Napisano

Byłem dziś w sklepie wędkarskim u siebie w Gminie, i kupiłem takie główki  20 szt: York główka jigowa Mini 570 do tych twiesterków.

post-318-0-99267500-1481645829.jpg

Napisano

Proszę oto foto po uzbrojeniu. Szczerze łatwiej mi większe twistery uzbrajać, strasznie kruche to maleństwo.

post-318-0-02668900-1481649273.jpg

post-318-0-61171000-1481649299.jpg

Napisano

No i spoko. Na pierwszym zdjęciu te haki wydawały mi się jakieś olbrzymie. Zeskrob z jednej główki ten nadlew na próbę, zobaczysz że zbrojenie będzie dużo łatwiejsze.

Napisano (edytowane)

Wiesz strasznie ciężko mi było na początku po nabiciu przesuwać gumkę na ostrzu, bałem się by prosto uzbroić i nie zepsuć gumki. Jak nic nie złowię na to, to jeszcze mam duży wachlarz obrotówek moich kochanych :)

Edytowane przez stawny
Napisano

Wiesz, jest taka podstawowa zasada. Łowić w taki sposób, w jaki się wierzy. Jeśli coś nie wzbudza naszego zaufania - to przeważnie podświadomie się do tego nie przykładamy. Z psychiką ludzką nie jest tak łatwo wygrać. ;)

Napisano (edytowane)

Wiara w przynętę zawsze skutkuje :) masz rację! Kupiłem takie 8 cm killery, jak twisterowy drobiazg mi poginie, a już kot mi trzy mini gumki nowe zjadł, to przeżucę się na większe gumy.

post-318-0-61597300-1481793556.jpg

Edytowane przez stawny