wind Napisano 6 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2017 W tym roku pojawił się na naszym rynku nowy gracz, producent zanęt pod marką Fiskeri. Wczoraj kupiłem dwie paczki najbardziej popularnych: wanilia i piernik Cena była kusząca, bo ok 6zł za paczkę a macając przez folię wyczuć można grube frakcje. Faktycznie, po otwarciu widać było poza drobno zmielonym pyłem, całe i mielone ziarna oraz sporo pelletu w różnych kolorach. Niestety, zapachu wanilii nie było ani śladu. Dziś otworzyłem drugą paczkę, piernikową. Zawartość bardzo podobna, może nieco ciemniejsza. Zapach piernika był minimalnie wyczuwalny. Za to po nawilżeniu zaczął unosić się nad miską dość intensywny zapach przypalonego karmelu. Podsumowując, zanęta gruba, treściwa może być świetna bazą do dopalania zapachami. Świetnie łączy się z ziemią i glinami. Ja jej drugi raz nie kupię, dla moich potrzeb nieodpowiednia.
Roman12386 Napisano 6 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2017 Witam Tak czytając ten opis nasuwa mi się myśl ,że ja jak dostane ją kupić w moim regionie to ją zakupię i przetestuje u mnie na łowisku. Może na da się na większe ryby takie jak karp albo amur. Ja sam dodaje do zanęt dodatki o większej frakcji. Pozdrawiam
wind Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2017 Śmiało ale nie zapomnij o słusznym dodatku atraktora.
Roman12386 Napisano 6 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2017 Czy są tej zanęty jeszcze jakieś inne smaki/zapachy ? Czy te zanęty co zakupiłeś różnią się tylko smakiem a frakcja i skład jest taki sam ? Po zdjęciu widzę ,że w skład m.in wchodzi ziarno kukurydzy ,pellet różnej wielkości i różnego smaku ,nie wiem czy ziarno konopi lub łubin albo słonecznik może się mylę
wind Napisano 6 Maja 2017 Autor Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2017 Jest dodatek innych ziaren, min. konopi właśnie. U mnie w sklepie dostępne są też zapachy rybne, czosnek z czymś tam ;), do tego pellety do metody.
Roman12386 Napisano 6 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 6 Maja 2017 Dzięki za informację, jak przetestuje to dam znać , Pozdrawiam
Roman12386 Napisano 31 Maja 2017 Zgłoszenie Napisano 31 Maja 2017 Witam Objechałem cały mój prawie region w poszukiwaniu tej zanęty co wyżej. W kilku sklepach powiedzieli mi ,że ta zanęta to może być tylko w danym regionie/województwie , szkoda bo chciałem przetestować. Pozdrawiam
The Sielczyk Napisano 5 Lipca 2020 Zgłoszenie Napisano 5 Lipca 2020 Wybaczcie za odkopanie ale właśnie byłem w okolicach i kupowałem zanęty u nich. Mają sklep online, jak coś i sprzedają teraz w całej Polsce: https://fiskeri.com.pl - ja jestem początkującym wędkarzem, jednak dla mnie ich produkty są odpowiadające bardzo fajne zanęty
Krami Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Sierpnia 2020 Witam Was drodzy wędkarze, na zanętę Fiskeri trafiłem trochę przypadkowo i w sumie dość niedawno. Po prostu szukałem świeżości, gdyż zanęty ze sklepów wędkarskich w mojej okolicy nie przynosiły zadowalających dla mnie skutków. Od głównej siedziby sklepu dzielą mnie kilometry, dlatego też skorzystałem z usługi zakupu online. Na stanie sklepu mieli to, czego potrzebowałem, gdyż na zbiorniku wodnym, na którym wędkuję przeważającą populacją są leszcze oraz płocie. Swoją opinię mogę wyrazić również na temat zanęty na lina, którą kupiłem przez omyłkę oraz na karpia, którą zakupiłem już celowo, ale podarowałem ją seniorowi mojego rodu, który jest zapalonym karpiarzem. Co do skuteczności to na pewno zaskoczyła mnie zanęta zakupiona omyłkowo, gdyż podczas jednego z pierwszych połowów, a było to w tym roku dość późno, gdyż na początku czerwca poczułem silne branie, a na brzegu oczom moim ukazał się złociutki, tłuściutki linek o wadze ponad kilogramem. Dla wielu z Was taki okaz może nie być czymś nadzwyczajnym, ale uwierzcie mi, że na moim akwenie jest to coś niesamowitego. Co do zanęty płociowej to ciężko ocenić jej skuteczność, gdyż zawsze gdy decydowałem się na łowienie spławikowe miałem dość zadowalające efekty w połowie płoci. Dobre efekty, biorąc oczywiście pod uwagę ilość, gdyż wielkość ryb była podobna, a żadna z nich nie zbliżyła się do medalu. Na jednej z nocek postanowiłem sprawdzić zanętę leszczową i ta chyba zdała egzamin najbardziej. Wyciągnąłem z wody niezliczoną ilość okazów tego gatunku, z czego największy miał około 1,5 kg, co było dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem. Niestety zanęta karpiowa nie została jeszcze przetestowana, gdyż senior rodu jest zapracowany i nie ma czasu chodzić na ryby. Jak już ją przetestuję to na pewno zdam wam relację. Co do linku do sklepu to był podany powyżej, ale dla pewności wklejam go jeszcze raz https://fiskeri.com.pl . Trzymajcie się, a wszystkim Wam życzę połamania kija!
zwykły michał Napisano 6 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Napisano 6 Sierpnia 2020 1 hour ago, Krami said: Co do skuteczności to na pewno zaskoczyła mnie zanęta zakupiona omyłkowo, gdyż podczas jednego z pierwszych połowów, a było to w tym roku dość późno, gdyż na początku czerwca poczułem silne branie, a na brzegu oczom moim ukazał się złociutki, tłuściutki linek o wadze ponad kilogramem. Dla wielu z Was taki okaz może nie być czymś nadzwyczajnym, ale uwierzcie mi, że na moim akwenie jest to coś niesamowitego Łowisz w sklepie zoologicznym? 1 hour ago, Krami said: Wyciągnąłem z wody niezliczoną ilość okazów tego gatunku, z czego największy miał około 1,5 kg, co było dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem Polowiłeś za wszystkie czasy Zanim wstawisz następną reklamę poproś kogoś o sprawdzenie stylistyki i interpunkcji. Styl w jakim piszesz może przekonać przedszkolaka.
Krami Napisano 9 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpnia 2020 Cytat Polowiłeś za wszystkie czasy Zanim wstawisz następną reklamę poproś kogoś o sprawdzenie stylistyki i interpunkcji. Styl w jakim piszesz może przekonać przedszkolaka Co do stylistyki i interpunkcji naprawdę nie mam sobie nic do zarzucenia, ale przejdźmy do rzeczy. Dlaczego każdy Polak musi wykazywać zazdrość i nienawiść? Czy ogromnie przeszkadza Panu fakt, iż podzieliłem się swoimi wynikami, które jak na mój akwen były nadzwyczajne i chciałem uchylić rąbka tajemnicy dlaczego miało to miejsce. Jeżeli kwestie te są problematyczne to najmocniej przepraszam. Możemy również wymienić się poglądami oraz poruszyć tematy związane ze stylistyką i interpunkcją. Jeżeli wyrazi Pan aprobatę, zapraszam nad wodę!
zwykły michał Napisano 9 Sierpnia 2020 Zgłoszenie Napisano 9 Sierpnia 2020 On 8/6/2020 at 9:06 PM, Krami said: Co do skuteczności to na pewno zaskoczyła mnie zanęta zakupiona omyłkowo, gdyż podczas jednego z pierwszych połowów, a było to w tym roku dość późno, gdyż na początku czerwca poczułem silne branie, a na brzegu oczom moim ukazał się złociutki, tłuściutki linek o wadze ponad kilogramem. Nie jestem polonistą ale razi mnie kiedy ktoś kaleczy język polski. Bezczelnie jeszcze twierdzisz że nie masz sobie nic do zarzucenia. Z tego zdania można zrobić kilka. Póki co jest bełkot bez sensu i trzeba domyślać się co autor chce przekazać. Cały post jest napisany w takim samym stylu. 3 hours ago, Krami said: Dlaczego każdy Polak musi wykazywać zazdrość i nienawiść? Czego miałbym Ci zazdrościć? Za co miałbym Cię nienawidzić? Dlaczego z góry zakładasz że Polacy tacy są? Wykazywać Skąd pewność, że jestem Polakiem? 3 hours ago, Krami said: Jeżeli wyrazi Pan aprobatę, zapraszam nad wodę! Na forum zwracamy się do siebie po imieniu. Byłoby miło gdybyś zechciał pielęgnować ten zwyczaj. Dziękuję za zaproszenie ale nie skorzystam. Nie dałbym rady łowić w takich warunkach. On 8/6/2020 at 9:06 PM, Krami said: Wyciągnąłem z wody niezliczoną ilość okazów tego gatunku, z czego największy miał około 1,5 kg, co było dla mnie bardzo miłym zaskoczeniem. Lekarz zabronił mi nerwowego stylu życia a "niezliczona ilość" okazów nie sprzyja zachowaniu spokoju
Rekomendowane odpowiedzi