Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam, czy ktoś z  Was ma własną firmę z zmagał się kiedyś ze złą opinią o niej? U mnie jest taka sytuacja i nie bardzo wiem co zrobić. Czytam różne poradniki jak ten -  ale nie wiem czy takie doraźne działania coś dadzą. Jak sądzicie? 

Edytowane przez wind
edycja linku
Napisano

Ciężko pracować żeby tak nie było. Szanuj klienta, jego czas i pieniądze. Sluchaj tego co oczekują i staraj się realizować, to co można, najlepiej jak potrafisz.

U mnie działa i turla się do przodu.

Napisano
21 godzin temu, Rybak87 napisał:

Witam, czy ktoś z  Was ma własną firmę z zmagał się kiedyś ze złą opinią o niej? U mnie jest taka sytuacja i nie bardzo wiem co zrobić. (...)

Jestem "prywaciarzem" od 30 lat i miałem szczęście, że mnie to nie spotkało, ale z doświadczenia życiowego mogę Ci podpowiedzieć.

Przeanalizuj jak do tego doszło, nic nie powstaje z próżni. Musiałeś na samym początku coś komuś "nawalić", zajść klientowi za skórę. Pomyśl o tym, spróbuj to naprawić. Rozejrzyj się po "rynku", może to konkurencja robi krecią robotę. Jeśli rozsiewają nieprawdziwe informacje, masz drogę sądową.

W ostateczności zmień formę organizacyjną, z własnej działalności przejdź na sp. z o. o., zmień nazwę, zacznij od początku. Często to skutkuje.