Jump to content

bart
 Share

Recommended Posts

Witam, zakładam temacik, w którym można porozmawiać na temat Mistrzostw Europy 2012 w piłce nożnej. Myślę, że znajdzie się kilku wędkarzy, którym nie obce jest kopanie piłeczki lub też oglądanie kopiących :)

Tak więc daję wolność słowa w tym temacie - komentujcie, piszcie co wam "palce na klawiaturę przyniosą" - piszę to zerkając na ekran TV gdzie dwudziestu dwóch chłopa biega właśnie za piłką ( sparing, Polska - Andora - 74 min. 3-0 ) - zamiast siedzieć na rybach.... :)

Sam byś na rybki wyleciał, a nie w tv się gapisz ;p

Swoją drogą, ciekawe co Polacy wykopią na Euro...

Wiem jedno...

Jak zdobędą mistrzostwo, to wyłączę FIFĘ i pójdę spać :)

Dokładnie mam podobnie - dziwne, bo wiekszość ludzi z którymi rozmawiam - np. ojciec, znajomi itp. potwierdzają wasz pogląd - kiedys tak, kibicowałem czy to drużynie narodowej czy , regionalnej itp., dziś juz wcale lub mniej.

Ciekawa to tendencja, czyżby juz nie potrzeba nam "chleba i igrzysk"...czy po prostu wędkarze to ludzie raczej wyciszeni, kochający naturę....i spokój...którzy zaczynają unikać gwaru i krzyków.....a może słabe wyniki "kopaczy" przyczyniają się do tego - bo po co ich oglądać i kibicować ?

Choć z drugiej strony są inne dyscypliny dające nam medale itp. może macie jakieś inne "zacięcia sportowe" ? Czy jednak sport ogólnie przestaje interesować społeczeństwo ???

Guest woldi

Sportem interesuję się na równi z wędkarstwem i naszym zawsze kibicuję, ale coś mi się wydaje, że w tych mistrzostwach nic nie ugrają. Co prawda stawiam, że po przegranej z Grecją kolejne dwa mecze wygrają i wyjdą z grupy, bo w końcu gospodarzom nawet ściany ;) pomagają, ale dalej to już za wysokie progi

Edited by woldi

JA tam jakoś nie specjalnie się interesuję piłką nożną. Znaczy się nie an tyle, żeby fanatycznie dużo meczy oglądać...

Lubię jednak jechać i kibicować na meczu lokalnej drużyny, pośpiewać z chłopakami...

Co zaś do Euro- z pewnością gorąco będę Polakom kibicował, patriota jestem w końcu :) Podobnie jak woldi myślę, że wyjdą z grupy. I mam cichą nadzieję, że co do dalszego ciągu to słowa woldiego okażą się błędne.... :D

Cóż, piłką się interesuję, w TV ;), na stadion mam za daleko :P. Jakie mamy szanse? Niewielkie, pewnie z grupy wyjdą i na tym koniec. Kto będzie mistrzem?? Hiszpania !!!

A ja Myślę że z grupy może być problem. Grecję możemy ograć w najgorszym wypadku remis, bo Grecy potrafią tylko się bronić. Co do reszty meczy jeżeli złapiemy jeden punkt na Rosji i Czechach to myślę że będzie sukces.Ostatni mecz z Andora pokazał jak pokraczny mamy zespół.

W/g mnie Polska wyjdzie z grupy. Wygrana z Grecją i potem dwa remisy, chociaż to co napisał Woldi zaintrygowało mnie. Oprócz zwykłego kibicowania, obstawiam u bukmachera i to jest ciekawa opcja. Co do mistrza Europy to myślę że Portugalia dobrze pogra, ewentualnie Niemcy.

Guest woldi

to co napisał Woldi zaintrygowało mnie.

Myślisz o porażce z Grecją? Moim zdaniem właśnie Grecja jest najmocniejszym zespołem w naszej grupie. Może grają mało widowiskowo, ale cholernie skutecznie. Z Ruskimi damy się poćwiartować by tylko wygrać, a Czechy mają bardzo słaby zespół.

Oprócz zwykłego kibicowania, obstawiam u bukmachera

Ja obstawiam tylko mundial

A ja Myślę że z grupy może być problem. Grecję możemy ograć w najgorszym wypadku remis, bo Grecy potrafią tylko się bronić. Co do reszty meczy jeżeli złapiemy jeden punkt na Rosji i Czechach to myślę że będzie sukces.Ostatni mecz z Andora pokazał jak pokraczny mamy zespół.

Zapomniałem dodać że moimi faworytami są Włosi ,Niemcy i Holendrzy czarnym koniem może być zawsze silna Chorwacja, jeżeli wygrają z własnym temperamentem to maja duże szanse.

Co do bukmacherski to piłkę obstawiam często ale nie jest to dyscyplina na której najwięcej kasy się robi, inne mało widowiskowe sporty są na nabijanie kasy.

Edited by baloonstyle

Myślisz o porażce z Grecją? Moim zdaniem właśnie Grecja jest najmocniejszym zespołem w naszej grupie. Może grają mało widowiskowo, ale cholernie skutecznie. Z Ruskimi damy się poćwiartować by tylko wygrać, a Czechy mają bardzo słaby zespół.

O tym właśnie myślę. Już od dawna nie wierzę w czystość sportu. Próbuję myśleć jak bukmacher i od tego czasu więcej wygrywam. Dodam że nie jestem typowym hazardzistą i gram na małych stawkach żeby coś udowodnić. Grecja to niekoniecznie najsilniejszy zespół, a my jesteśmy gospodarzami... Statystyki mówią że gospodarze w meczu otwarcia wygrywają, lub remisują. Tu właśnie jest pole do popisu.

Guest woldi

Grecja to niekoniecznie najsilniejszy zespół, a my jesteśmy gospodarzami

Portugalia też tak myślała i...się przejechała choć chciałbym się mylić.

Panowie, a może zrobimy jakieś małe, prywatne, koleżeńskie zakłady tak dla uatrakcyjnienie mistrzostw?

Guest woldi

O ciekawy pomysł z tym obstawianiem :) Zrobie może temacik - jesli w nim pomożecie :)

A rób, rób ;) Edited by woldi