Artek Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Witajcie Zastanawiam się nad zakupem kołowrotka , zastanawiam się pomiędzy Ryobi Zauber 3000 bez składanej rączki a Mikado Black Crystal 3005 FD . Chodzi mi głównie o awaryjnosc w czasie eksploatacji bo słyszałem że Black Cristal I ogólnie kołowrotki Mikado sa bardzo awaryjne . Proszę o radę Dziękuję z góry za każdą cenna uwagę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Zauber FD będzie ci służył długie lata. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozet Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 Nic nie wiemy do jakiej metody/techniki połowu ten kołowrotek będzie użyty. Ale... 39 minut temu, Jotes napisał: Zauber FD będzie ci służył długie lata. Dobry kołowrotek bez względu na metodę połowu, będzie służył długie lata. Dużo też zależy od predyspozycji użytkownika, bo są "specjaliści" którzy potrafią uszkodzić każdą wędkę albo "zamęczyć" każdy kołowrotek. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted January 24, 2019 Report Share Posted January 24, 2019 2 godziny temu, Ozet napisał: Dużo też zależy od predyspozycji użytkownika, bo są "specjaliści" którzy potrafią uszkodzić każdą wędkę albo "zamęczyć" każdy kołowrotek. I dlatego założyłem z góry, że odpowiadam osobie, która zadaje pytanie w jak najlepszej wierze, a o zakupiony kołowrotek zadba tak, jak Pan Bóg przykazał. Pewnie wie też, że kto smaruje, ten jedzie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 25, 2019 Report Share Posted January 25, 2019 Arturze, dodałbym tylko, że różnica między kołowrotkami MIKADO, a RYOBI jest taka jak między WFM-ką, a MZ-ką jeśli jesteś na tyle wiekowy, żeby pamiętać te motocykle (jeździłem obydwoma)… 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artek Posted January 25, 2019 Author Report Share Posted January 25, 2019 Pamiętam Bardzo dbam o to co mam dlatego jak usłyszałem od sprzedawcy że Mikado to nie zamawiają bo są bardzo słabe, chciałem zapytać was o zdanie. Łowię na spinning. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted January 26, 2019 Report Share Posted January 26, 2019 Jeśli miałaby dla Ciebie znaczenie cena, to z tańszych kołowrotków mogę z czystym sumieniem polecić KONGER Ultris FD. W tym przypadku to mniejsza różnica jakości, taka jak między SHL175, a MZ. Ps SHL-ki były produkowane w Indiach na polskiej licencji jeszcze w latach 90-tych XX wieku, pod nazwą Roodster i jeździły gdy o MZ-kach już dawno zapomniano... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts