Jump to content

Kołowrotek który wybrać

Artek
 Share

Recommended Posts

Witajcie 

Zastanawiam się nad zakupem kołowrotka , zastanawiam się pomiędzy Ryobi Zauber 3000 bez składanej rączki a Mikado Black Crystal 3005 FD . Chodzi mi głównie o awaryjnosc w czasie eksploatacji bo słyszałem że Black Cristal I ogólnie kołowrotki Mikado sa bardzo awaryjne . Proszę o radę 

Dziękuję z góry za każdą cenna uwagę 

Nic nie wiemy do jakiej metody/techniki połowu ten kołowrotek będzie użyty. Ale...

39 minut temu, Jotes napisał:

Zauber FD będzie ci służył długie lata.

Dobry kołowrotek bez względu na metodę połowu, będzie służył długie lata. Dużo też zależy od predyspozycji użytkownika, bo są "specjaliści" którzy potrafią uszkodzić każdą wędkę albo "zamęczyć" każdy kołowrotek. ;)

2 godziny temu, Ozet napisał:

Dużo też zależy od predyspozycji użytkownika, bo są "specjaliści" którzy potrafią uszkodzić każdą wędkę albo "zamęczyć" każdy kołowrotek. ;)

I dlatego założyłem z góry, że odpowiadam osobie, która zadaje pytanie w jak najlepszej wierze, a o zakupiony kołowrotek zadba tak, jak Pan Bóg przykazał. Pewnie wie też, że kto smaruje, ten jedzie. ;)

Arturze, dodałbym tylko, że różnica między kołowrotkami MIKADO, a RYOBI jest taka jak między WFM-ką, a MZ-ką jeśli jesteś na tyle wiekowy, żeby pamiętać te motocykle (jeździłem obydwoma)… :diabelek:

Jeśli miałaby dla Ciebie znaczenie cena, to z tańszych kołowrotków mogę z czystym sumieniem polecić KONGER Ultris FD. W tym przypadku to mniejsza różnica jakości, taka jak między SHL175, a MZ.

Ps

SHL-ki były produkowane w Indiach na polskiej licencji jeszcze w latach 90-tych XX wieku, pod nazwą Roodster i jeździły gdy o MZ-kach już dawno zapomniano... ;)