Jump to content

Którą wędkę polecacie na spławik. Będę łowił na stawach i jeziorach?

Recommended Posts

Którą wędkę polecacie na spławik. Będę łowił na stawach i jeziorach?

Jaxon Intensa tele match tm 3,90m

Konger impact match 3,90m 7-20

Mikado Black Stone match 3,90 3-25g

Okuma ceymar match 3,90 5-20g

Edited by Amator12

33 minuty temu, Amator12 napisał:

Mieliście mi doradzić A nie krytykować zaczynam wędkarstwo 

Nie krytykujemy tylko odnosimy się do informacji jakie podajesz. Trudno doradzić cokolwiek jeśli na proste pytanie nie potrafisz z sensem odpowiedzieć.

30 minut temu, wędkarstwo z pasją napisał:

mogę polecić Kij Robinson Stinger Match 4,2m 10-25g

Kuba, czy rzeczywiście z czystym sumieniem możesz polecić coś takiego? A łowiłeś nim? Kije z takim cw omijałbym szerokim łukiem, o ile nie łowiłbym wyłącznie spławikami w tym zakresie cw. A co gdybym chciał założyć spławik 2-3 g, da się nim zarzucić tym kijem od szczotki? 

38 minut temu, Amator12 napisał:

Mieliście mi doradzić

Kliknij dział "Sprzęt wędkarski dla początkujących wędkarzy" i przeczytaj to, co jest napisane nad tematami, a potem dopiero doprecyzuj swoje pytanie. Wtedy ktoś będzie mógł ci doradzić. 

• 2 weeks later...
W dniu 26.06.2019 o 20:15, Jotes napisał:

Kuba, czy rzeczywiście z czystym sumieniem możesz polecić coś takiego? A łowiłeś nim? Kije z takim cw omijałbym szerokim łukiem, o ile nie łowiłbym wyłącznie spławikami w tym zakresie cw. A co gdybym chciał założyć spławik 2-3 g, da się nim zarzucić tym kijem od szczotki? 

Oczywiście łowiłem. Poleciłem ten kij nie bez powodu. Po pierwsze cena podobna do ceny propozycji które podał autor. Chcąc kij który obsłuży 2 g spławiczki trzeba delikatnej witki. A takie po pierwsze są droższe a po drugie bardziej podatne na uszkodzenia. Początkującemu bym nie polecił. Zwlaszcza, że bardzo rzadko spotykam ludzi łowiących odległościówką spławiczkami 2 g prędzej 10-16g. Po pierwsze zwiększa to zasięg ale jest też widoczny ze znacznej odległości bo jest zazwyczaj większy.

W dniu 26.06.2019 o 20:51, Amator12 napisał:

A co myślicie o wędce Robinson bluebird match 3,90m 5-24g

Kupuj nie zawiedziesz się. Z Bluebirda miałem ale telematch