grzechoo1 Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 Cześć, Czy ktoś z kolegów próbował naprawiać we własnym zakresie silnik elektryczny Haswing Osapian? Niestety nadłamała mi się jedna z blokad zanurzenia i chciałem ją naprawić, ale niestety wymagane do tego jest zdjęcie głowicy (sterownika z manetką) z głównego trzpienia. Niestety po odkręceniu wszystkich śrub, łącznie z przegubem, nie ma dalej możliwości zdjęcia głowicy. Coś ciągle trzyma. Wydawało mi się że może kable są na tyle napięte iż uniemożliwiają zdjęcie, ale nie wygląda mi na to. Ma ktoś może jakiś schemat montażowy tych silników? Pozdrawiam Grzesiek 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jotes Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 Musisz dobrze popatrzeć, czy nie ma jakiegoś zabezpieczenia. Obejrzyj, czy od wewnątrz nie ma jakiegoś broka lub segera. Miałem taki silnik, ale nie rozbierałem, więc tylko zgaduję. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwykły michał Posted July 9, 2019 Report Share Posted July 9, 2019 Może tutaj coś zauważysz. Nie podałeś modelu ale po dopisaniu w okienku wyszukiwania powinno znaleźć coś jeszcze. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzechoo1 Posted July 12, 2019 Author Report Share Posted July 12, 2019 (edited) Dzięki o to mi chodziło. A szukałem w necie po repair, fix, ale manual mi do głowy nie przyszedł. Dla zainteresowanych link, który mi pomógł: Dzięki raz jeszcze! Edited July 12, 2019 by wind edycja linku 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts