HappyFish Posted August 28, 2019 Report Share Posted August 28, 2019 Witam wszystkich forumowiczow!! Pisze do was z prosba o dobor sprzetu do spiningowania na pstragi. Rzeka jna ktorej bede lowil w niektorych miejscach jest szeroka na 3m, lecz tez sie rozchodzi na okolo 15m. z latwym dostepem do wody bez zadnych szuwarow, rzeka w przewadze rwaca, znajda sie spokojniejsze miejsca, na rzece dominuja pstragi i chcialem was koledzy prosic o dbor sprzetu dodam ze bede stawial na woblery 3cm-5cm. Zastanawiam sie nad wedka 2,10m-2,30m 5-15g, co wy na to, prosze o wasza pomoc w doborze sprzetu, dopiero zaczynam przygoda z pstragami na takiej rzece. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted August 28, 2019 Report Share Posted August 28, 2019 Myślę, że parametry dobrałeś optymalnie. Mam kij który spełniałby Twoje oczekiwania. Robinson Sashima Trout Spin 229 cm 3-15g. Jestem z niej mea zadowolony. NA blogu napisałem o niej trochę więcej jeśli chcesz poczytać http://wedkarstwo-z-pasja.blogspot.com/2017/08/sashima-trout-spin-229cm-3-15g_45.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted August 29, 2019 Report Share Posted August 29, 2019 (edited) 12 godzin temu, HappyFish napisał: (…) bede stawial na woblery 3cm-5cm. Zastanawiam sie nad wedka 2,10m-2,30m 5-15g, (…) Przy założeniach użycia takich przynęt szedłbym z CW do zakresu 2-11g. Edited August 29, 2019 by Alexspin 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts