miszcz666 Napisano 2 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2019 Co sądzicie o podgrzewanych wkładkach do butów? Ktoś to nabył i używa? Jakie wybrać bo są różne: z wymiennymi akumulatorkami z krótkimi kablami przy wkładkach, z długimi kablami ale trzeba podłączać do power banku, bez kabli - z wbudowanymi aku w środku wkładek (droższe). ??
jungu Napisano 2 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2019 A nie lepiej dołożyć te pieniądze i kupić solidne, nieprzemakalne i z dobrą izolacją buty?
miszcz666 Napisano 2 Września 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Września 2019 No właśnie nie wiem i się zastanawiam. Testowałem (listopad, grudzień) gumowaiaki ze skarpetami neoprenowymi i stopy mi marzną, mam trekingi wojasa i też to samo. Mówiąc "solidne buty" to jaką firmę, model masz na myśli? Wydatek rzędu 500zł trochę zaboli mój portfel a te wkładki można kupić już za 30zł. Tylko właśnie chciałem kogoś spytać czy to będzie grzało i czy się nie psuje itp.
Jotes Napisano 2 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2019 (edytowane) Ja mam takie skarpety Jaxona (grube) i buty Lemigo o 2 nr większe (bo luz musi być!) i jeszcze nigdy nie zmarzłem. Przed laty łowiłem przy temp - 25*C i ani razu nawet nie poczułem zimna. Edytowane 2 Września 2019 przez Jotes
miszcz666 Napisano 2 Września 2019 Autor Zgłoszenie Napisano 2 Września 2019 a te buty to bardziej model Lemigo Pionier k2908 eva czy bardziej wysokie kalosze?
Jotes Napisano 2 Września 2019 Zgłoszenie Napisano 2 Września 2019 Ja mam tego tylu. Tylko moje są jeszcze z gumy, bo EVY jeszcze nie było. Język w nich jest klejony, a szczelność zachowują do kostki. Służą mi już ok 20 lat i wciąż są nie pozdzierane. I jeszcze długo posłużą!
frami.ceasar Napisano 3 Marca 2020 Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2020 Też mi się wydaje, że kupno porządnych butów będzie lepsze niż szukanie wkładek
miszcz666 Napisano 3 Marca 2020 Autor Zgłoszenie Napisano 3 Marca 2020 Tak jak Jotes poradził kupiłem buty Tramp 909 Lemigo i jestem zadowolony. Chodzę na spinning więc temp do -3st i jest ok, stopy ciepłe. Jedyny minus w tych butach to wiązanie - sznurówki przekłada się przez trójkąty (jeden z trójkątów jest nawet odwrotnie przyszyty) a nie kółka i ciężko się zaciska (zawiązuje) te sznurówki. I przez to też sznurówki szybko się przecierają. Ale buty jak na razie OK. Kupiłem 1 nr większe i jest idealnie. Dziękuję wszystkim za rady. 1
Rekomendowane odpowiedzi