Michał Nawrocki Posted February 11, 2020 Report Share Posted February 11, 2020 Witam, ja z tematem nr 2 do szanownych kolegów , a wiec wędzisko - pomoc w kupnie, ryby : klen/ pstrag ( ale juz niejednokrotnie trafiał sie szczupak , raz nawet 70 cm) rzeka Wislok kolo Krosna a wiec rzeczka nie duza, w jednym miescu szybsza w innych powolna, łowienie z brzegu oraz łowienie brodząc w rzece. Prosilbym pomoc w dobraniu akcji , ugięcia modelu wedziska 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted February 11, 2020 Report Share Posted February 11, 2020 (edited) Pstrągów jeszcze nie łowię choć mam na to nadzieję. Klenie natomiast z premedytacją. Do kleni używam kijów do 15g. . W tym momencie mam dwa ktore stosuję zamiennie i w zależności od warunków na łowisku wybieram dłuższy lub krótszy. Robinson Sashima Trout Spin 229cm i Robinson City Liner Perch Jig 270cm O Sashimie pisałem na blogu - Sashima Trout Spin 229cm 3-15g Edited February 11, 2020 by hege edycja linku 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 12, 2020 Report Share Posted February 12, 2020 Podpowiedź dobra, miałbym tylko wątpliwości, czy te wędziska nie są zbyt sztywne, osobiście preferuję ugięcie MF, ale jeśli na nie łowiłeś, to znaczy, że zdadzą egzamin. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wędkarstwo z pasją Posted February 12, 2020 Report Share Posted February 12, 2020 Co do zasady na rzeki rzeczywiście polecane są "wolniejsze" o pełnym ugięciu. Ja jednak łowię często na przelewach gdzie woda ma 20 cm a pod nią kamienie i patyki. tam wymagana jest bardzo szybka reakcja stąd taki dobór. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexspin Posted February 14, 2020 Report Share Posted February 14, 2020 Kumam 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riper Posted February 25, 2020 Report Share Posted February 25, 2020 Robinso Kinetik Trout 270 do 20 gr daje dobrze radę na pstragach i szczupakach. Dragon modarate II 270 do18g trochę bardziej miękki. 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts